Statens spesiallærerskole

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Statens spesiallærerskole ble opprettet 1961 og hadde tilhold flere steder i Oslo før den i 1971 flyttet inn i nyoppført bygning i Granåsen 4 på Hosle i Bærum, samlokalisert med Statens lærerskole i handels- og kontorfag.

Skolen endret navn til Statens spesiallærerhøgskole og innførte hovedfagsstudium (3. avdeling) i spesialpedagogikk i 1976. Forskeropplæring og høgskolestipendiater fra 1981. Samme år opprettet skolen en filial i Sandane i Sogn og Fjordane. Hovedfag ble justert til 3. og 4. avdeling i 1985, og i 1986 fikk skolen rett til å tildele doktorgrad.

Den ble i 1990 knyttet til Universitetet i Oslo som en selvstendig enhet under navnet Institutt for spesialpedagogikk. I 1996 ble instituttet en del av Det utdanningsvitenskapelige fakultet sammen med Pedagogisk forskningsinstitutt og Institutt for lærerutdanning og skoleutvikling.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Statens spesiallærerskole er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.