Strömsunds kommun

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Strömsund kommunes våpen som har en framstilling av Strömsundsbron som ble åpnet i 1956 hvor E 45 krysser elva Ströms Vattudal i Strömsund. Den var med sin spennvidde på 182 meter og totale lengde på 332 meter verdens lengste skråkabelbru da den åpnet.

Strömsunds kommun, sørsamisk Straejmien tjïelte er en kommune i Jämtlands län i Sverige. Administrasjonssenteret er byen Strömsund med rundt 3 700 innbyggere.

Kommunen har et areal på 10 567 kvadratkilometer og har 11 460 innbyggere (2022), et folketall som er synkende. Kommunen ligger i förvaltningsområdet för samiska språket

Kommunen grenser i vest til Krokoms kommun og til Norge med kommunene Røyrvik og Lierne i Trøndelag fylke. I sør grenser den til Östersunds kommun og Ragunda kommun i Jämtlands län, i nord til Dorotea kommun og Vilhelmina kommun i Västerbottens län og i øst til Sollefteå kommun i Västernorrlands län.

Ved Kvarnbergsvattnet i kommunen ligger det norsk-svenske kraftverket Linvasselv kraftverk som henter vannressursene og får fallhøyden på 108 meter fra Limingen på norsk side. Kraftverket leverer elektrisk kraft til det svenske og det norske kraftnettet med en halvpart til hver.

Galleri

Kilder