Tandberg Television

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Tandberg Television ASA var et globalt selskap innen utvikling og salg av digital-tv og satellittutstyr, med opprinnelse i Tandbergs Radiofabrikk, etablert 1933. Tandberg fusjonerte med Radionette Norsk Radiofabrikk i 1972 og gikk konkurs i 1978. Hoveddelen av boet ble overtatt av Norsk Data ved eierne Tharald Brøvig og Terje Mikalsen i 1980.

Fire år senere ble Tandbergs virksomhet splittet opp i flere selskaper, deriblant Tandberg Television AS, som ble etablert 10. oktober 1984 i lokalene etter Tandbergs Radiofabrikk på Kjeller. Selskapet utviklet og produserte kringkastingsutstyr basert på C-MAC formatet, i samarbeid med Televerket.

Virksomheten innen utvikling av bildetelefoner ble skilt ut og overført til Tandberg i 1988. Seks år senere flyttet Tandberg Television til Philip Pedersens vei 20 på Lysaker, og i februar 1997 ble virksomheten skilt ut av Tandberg som eget børsnotert selskap. Tandberg Television kjøpte opp New Digital Systems (NDS) i England, en del av Rupert Murdochs NewsCorp, i 1999.

Det meste av selskapets administrasjon og utviklingsvirksomhet ble flyttet til NDS' avdeling i Southampton i 2001–03. Resten av den norske virksomheten ble flyttet til Oslo i 2006. Tandberg Television ble kjøpt opp av svenske LM Ericsson i 2007 og omdannet til Ericsson Television AS i 2010.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Tandberg Television er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.