Vardåsen kirke

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Vardåsen kirke
Vardåsen kirke eksteriør.jpg
Vardåsen kirke.
Foto: Karl Braanaas (2004).
Byggeår: 2004
Kirkesamfunn: Den norske kirke
Bispedømme: Oslo
Prosti: Asker
Prestegjeld: Asker
Fellesråd: Asker
Sokn: Vardåsen
Arkitekt: Terje Grønmo i arkitektfirma Østgård
Materiale: Betong, tegl og tre
Døpefont: I Asketre og børstet stål
Sitteplasser: 400

Vardåsen kirke, Vardefaret 40 i Asker, er kirke for Vardåsen menighet. Den sto ferdig i 2004 og ble vigslet 14. mars dette året. Arkitekt var Terje Grønmo i arkitektfirmaet Østgård.

Kirkebygget er utført i moderne stil med minimalistisk preg. Arkitekturen fremstår som et kunstverk i seg selv. Bygningen er oppført i betong, tegl, glass og tre av ask. Barnehage i tilknytning til kirken. Uinnredet underetasje på 500 m2. Bruttoarealet er ca. 2000 m2. Kirkerommet har plass til 400 personer inkludert galleriet, med mulighet for utvidelse til 800 plasser med kirketorg og menighetssal. Døgnåpent bønnerom ved kirkens inngangsområde til ettertanke og bønn. Døpefont i asketre og børstet stål. To kirkeklokker fra Olsen Nauen klokkestøperi med innskrift: «Kom, kom og hør et gledens ord» og «Kom til meg, alle dere som strever og har tungt å bære».

Dåpssakristi og kontoravdeling. Orgelet, som er satt sammen av orgelbygger Jørgensen med deler fra en tysk leverandør, sto opprinnelig i Asker krematorium fra 1961. Det har fem stemmer, og blir inntil videre stående i Vardåsen etter at krematoriet fikk nytt orgel i 2004.

Galleri


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Vardåsen kirke er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.8261077° N 10.413566° Ø