Vestre Bærum Idrettsforening

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Vestre Bærum Idrettsforening i Bærum ble stiftet 1986 som Helset Idrettsforening. Klubben kalles ofte for Vestre Bærum Håndballklubb.

Historie og anlegg

Etter de første tjue årene kunne klubben skilte med 700 medlemmer (2007) og drev fotball, håndball, langrenn og barneidrett. Før klubbens trettiårsdag ble det igangsatt flere sammenslåingsprosesser.

Helset hadde en større nabo i sør, Bærums Verk Idrettsforening—men til tross for navnet var det Helset IF som rekrutterte fra Bærums Verk skole. Ved siden av skolen lå også de viktigste av klubbens anlegg.

Helsetbanen ligger i Skollerudveien 31 hvor det også finnes klubbhus. Anlegget benyttes om sommeren til fotball, sandvolleyball og tennis, har lysanlegg men blir ikke lenger islagt om vinteren på grunn av kunstgresset. Klubben har også hatt en grusbane på Øvre Toppenhaug uten fasiliteter som tribune og lignende.

Helsethallen, Skollerudveien 25, er en flerbrukshall for innendørsidretter. Benyttes av idrettslag til trening og kamper på kveldstid og i helgene, og av Bærums Verk skole til gymnastikkundervisning på ukedagene.

Bærums Verk IF slo seg sammen med en naboklubb enda lenger sør, Hauger Fotballklubb til Bærums Verk Hauger Idrettsforening, men til gjengjeld gikk BVIF-håndballen over i Helset og tok navnet Vestre Bærum Idrettsforening.[1] Helset hadde da hatt mange gode håndballag og samarbeidet med Haslum (gutter) og Stabæk (jenter). Ei rekke av Stabæks håndballspillere var i Helset som ungdommer.

Fotballen i Helset gikk derimot inn under paraplyen til naboene i nord, Lommedalens Idrettslag.[2]

Kilder


Koordinater: 59.942832121134494° N 10.512789550817887° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Vestre Bærum Idrettsforening er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.