Vevelstad bygdetun

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Vevelstad bygdetun er en av Helgeland museums avdelinger. Ned mot Vevelstadsundet, like sør for Vevelstad kirke, ligger bygdetunet med sine elleve hus og sin store gjenstandssamling. Mellom Vollastua, Torvhaugstua, Dortheastua og Mariannestua ligger naust, fjøs, smie, stabbur, en handelsbod og et utedo. Hvert hus har sin historie og til sammen utgjør de en bred formidling av tradisjoner og levesett på Helgelandskysten. Samlingen har en rekke utstyr fra mange deler av fiskerbondefamiliens liv og virke der hushold, husdyr, korn og poteter ble kombinert med inntekt fra havet.

Museet har også en større steinsamling med stein og mineraler fra flere kommuner på Helgeland og nærliggende distrikter.

Bygdetunet har en billedsamling med portretter, situasjons- og landskapsbilder fra distriktet.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Vevelstad bygdetun er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!