lokalhistoriewiki.no-diskusjon:Jubileumsprosjektet/2015

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Trur jubileet for Jakob Bersveinsson Klukkstad må rettast - det er ikkje dokumentert at han var født i 1715. --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 6. jan. 2015 kl. 20:44 (CET)

Vel, ja og nei. Det er ikke dokumentert, men at han har kommet med på lista ser ut til å skyldes at det er planer om å markere et jubileum i år. Lista er nemlig basert ikke bare på faktiske årstall, men også på at det finner sted en jubileumsmarkering. Om det stemmer eller ikke er en ting; denne sida ligger bortgjemt bak i wikien, og er ei arbeidsliste som gir mulighet til å skrive artikler som vi regner med at en del vil søke etter i løpet av året. Jeg la inn et mer ullent fødselstidspunkt på ham, slik at det ble tydeligere at det ikke nødvendigvis er 2015 som er det egentlige jubileumsåret. Det samme er tilfelle med Anna Colbjørnsdatter Ramus, som ble født i 1665 eller 1667 - det er i år Ringerikes Museum skal markere henne spesielt. Chris Nyborg (diskusjon) 7. jan. 2015 kl. 09:38 (CET)
OK - og da har eg i alle fall retta lenka. Noko jubileum er elles ukjent for meg, men det kan godt vere tenkt på lokalt likevel. --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 7. jan. 2015 kl. 10:36 (CET)
Det er med på ei liste som blant annet brukes som grunnlag for å vurdere hvem som skal avbildes på frimerker i år, så et eller annet må det være. Chris Nyborg (diskusjon) 7. jan. 2015 kl. 10:39 (CET)