Brukersamtale:Arnfinn Kjelland

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen

Velkommen! Vi er ikke så mange foreløpig, men velkommen skal du være! — John Erling Blad (Jeblad) 4. mar 2008 kl. 19:13 (CET)

Velkommen ombord! :-) Olve Utne 4. mar 2008 kl. 19:29 (CET).

Takk. Eg prøver å finne ut korleis dette systemet verkar. Er medlem i IKT-utvalet til NLI saman med Lars Nygaard og Kåre Andersen

Velkommen! Som "presang" har jeg gitt deg merket de andre NLI-erne også har :) Du finner dem i Kategori:Bruker:NLI - og det ordner seg etterhvert :) Siri Johannessen (Siri J) 4. mar 2008 kl. 19:51 (CET)Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?

Aursjøen

Hei :) Har pirket og lagt til litt her og der i artikkelen, men det er en setning som forundrer meg litt - har inntrykk av at den mangler noe. Gerhard Schöning skriv i 1775 om «Aursiø». Det er mest som om punktumet skulle ha vært et kolon her, men jeg regner med at jeg misforstår, vil du forklare meg? Siri Johannessen (Siri J) 8. mai 2009 kl. 16:41 (CEST)

Har skjønt det, og retta. Arnfinn

Takk :) Som du vel ser farer jeg rundt og pirker og prøver fikse litt her og der - om jeg misforstår stoler jeg på at du sier til meg. Det er forresten en grei måte du kan signere på her, slik at du får med dato / tid automatisk. I en del diskusjoner kan det være en grei ting. Du kan enten bruke fire tilder ~~~~, eller trykke på denne knappen over redigeringsvinduet: Button sig.png.
Jeg ser at du har et greit tak på koder og slikt, men om det er noe du savner, kan det hende du kan finne det via punkt 2, 3, eller 4 på siden om basisredigering. God helg! Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2009 kl. 10:58 (CEST)
Bruken av diskusjonsforum var eg visst såvidt inne på ein gong i fjor, men den er ikkje heilt intuitiv. Men eg nyttar utstrakt "prøve- og feilemetode", som du sikker ser, og har vel såpass erfaring etter 25 år med data at eg fiklar det stort sett til.
Mvh Arnfinn--Arnfinn Kjelland 9. mai 2009 kl. 11:06 (CEST)
Og slik var det signeringa, verka, ja :-) --Arnfinn Kjelland 9. mai 2009 kl. 11:06 (CEST)
Der ja! :) Kan ikke se at jeg har lagt merke til mange feil fra deg, tror du har funnet "Forhåndsvisningsknappen"... Jeg var frekk nok til å rykke inn det siste svaret ditt under mitt - det er den vanligste måten å gjøre det på på wikier - da er det lettere å se sammenhengen mellom svar og reaksjon ;) Håper du unnskylder bokmålet her - min nynorsk er krise (nederlandsk er bedre, men jeg går ikke ut fra at det er et gangbart språk her ;) ) God helg! Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2009 kl. 11:34 (CEST)
Kjenner den knappen ja, men skriv stort sett tilnærma ferdig og lagrar. Saknar ein funksjon for å lagre _før_ publisering for t.d. å sjekke / kopiere koder ein treng eller sider ein vil lenke til, men reknar med det er nokså bevisst at den manglar. Da opnar eg wikien i anna fane / vindu og finn fram der. God helg til deg òg - nå har vi HIFO-årsmøte her. --Arnfinn Kjelland 9. mai 2009 kl. 11:42 (CEST) (ser du har eit anna format på signeringa: [[brukerdiskusjon: ...]?
Om du vil ha et sted å mellomlagre artikler - i eget brukernavnrom f.eks. ("Personlig sandkasse" ;) ) - gjør du det enkelt ved å opprette en side slik: Bruker:Arnfinn Kjelland/Mellomlagring (legg merke til /). Deretter kan du bruke den fanen som heter "Flytt" for å plassere artikkelen i hovednavnrommet.
Jeg har endret lenken til meg ved å gjøre en liten endring i "mine innstillinger" (den tredje lenken fra venstre helt øverst i høyre hjørne). Det jeg har gjort der er å krysse av for råsignatur og legge inn en lenke til diskusjonssiden min i vinduet over ([[brukerdiskusjon:Siri J|Siri J]])
Lykke til med årsmøtet! Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2009 kl. 11:52 (CEST)
Mellomlagring: eg prøvde den funksjonen, men skreiv feil namn på den nye artikkelen (grusgripa i staden for gropa). Når eg no prøver å opprette ei ny slik side igjen, kjem eg til "#REDIRECT Grusgripa på Bjorli". Den frasen kan eg vel berre slette? --Arnfinn Kjelland 12. mai 2009 kl. 13:12 (CEST)
Det hadde du kunnet gjort - er lei for at jeg ikke har sett / svart deg før nå. Du kan enten slette siden helt, slik jeg mener at jeg gjorde - eller bare tømme den, slik at den forblir blå :) Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 11:26 (CEST)

Takk!

Ser at du følger med meg, og rydder før jeg rekker gjøre det :) Takker! Siri Johannessen (Siri J) 12. mai 2009 kl. 10:49 (CEST)

Var tilfeldigvis inne og så endringa du hadde gjort (rekner med det gald ny kategori om bildesamlingane). --Arnfinn Kjelland 12. mai 2009 kl. 10:54 (CEST)
Det er helt korrekt :) Vi prøver holde slike ting litt samlet. Siri Johannessen (Siri J) 12. mai 2009 kl. 10:56 (CEST)

Forside Volda

Ser at du har satt opp forside for Volda. Veldig bra! :) --Marianne Wiig 27. mai 2009 kl. 10:24 (CEST)

Prøver meg fram med kopiering og endring av tekst i innhaldet. Skal eg ha kurs må eg jo skjøne korleis stoffet bør henge saman.--Arnfinn Kjelland 27. mai 2009 kl. 10:29 (CEST)

Bilder og kategorisering

Har lagt til et par kategorier på seterbildene dine, etter hvilket år de er tatt, hva de er av (seterbruk) - og opprettet en der dine bilder kan bli lagt til (Kategori:Bilder av Arnfinn Kjelland). Jeg ser du redigerer, så jeg vil ikke gå inn i Svartådalen, men kan det være at den artikkelen også bør kategoriseres under seterbruk? God helg! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 11:25 (CEST)

Var på tur ut av wikien, men ser det er ein kategori seterbruk, ja, og har lagt den til på artikkelen. God helg til deg òg!--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 11:30 (CEST)
Fann ut at eg måtte lage tilsvarande kategoriar i alle fall for dei fotografane eg har mange bilde av, og som eg kjem til å bruke framover (Nerbøvik ofl.). Også flyfoto av Widerøe's har eg for Lesja og Volda, og har oppretta ein kategori for dei - men førebels ikkje under Bilder etter opphavsperson, etter som eit selskap ikkje er ein person...--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 11:58 (CEST)
Bra! Widerøes har jeg inntil videre i alle fall kategorisert etter samlinger, som den kategorien jeg akkurat satte opp, Kategori:FylkesFOTOarkivet i Møre og Romsdal‎. Jeg har og kategorisert bildene til Johan J. med denne, jeg regner med at dette arkivet har flere fotografer / kunstnere i sine gjemmer :) Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 12:01 (CEST)
Ja, massevis (flere 100 tusen). Eg har konkret løyve til nokre samlingar, som alle er avfotografert av FAK, som dermed må krediterast.--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 12:03 (CEST)
Et verktøy som er praktisk når du kategoriserer, finner du via lenken Spesialsider i venstremargen (I boksen med verktøy). Om du der velger Prefiksindeks og via rullegardinmenyen velger Kategori, kan du f.eks. skrive inn "Bilde" eller "Fotografi" (eller "Seter" ;) ) og trykke . Om vi har kategorier som begynner med ordet, vil du da få opp en liste over dem ;)
Mht. samlingene, så kan vi evt. lage en egen mal som kan legges inn der, etter eksempel av de som brukes på Arne Stangebye-bildene. I malen kan det legges inn slik at bildene som merkes med den automatisk får en kategori / lisens tilkjent. Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 12:08 (CEST)
Det er visst mye eg ikkje har fått med meg førebels. Satsar på å få til ein gjennomgang måndag.--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 12:11 (CEST)
Dette er neppe en trøst, men jeg har og mye å lære fremdeles :) (har holdt på med wikier i mer enn 4 år nå ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 12:15 (CEST)
Kan du sjekke / slette bildet Volda1968_W183342.JPG - det kjem ikkje opp sjølv om eg har overskrive og lasta opp ny versjon. Så kan eg evt. endre filnamnet og prøve igjen.--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 12:30 (CEST)

(Går i venstremargen igjen :) ) Jeg får det opp, og legger det inn her hos deg - du har ikke brukt norske tegn i navnet, så jeg ser ikke helt hvor problemet kan være... Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 12:37 (CEST) [[Bilde:Volda1968_W183342.JPG|thumb|Dette?]]

Merkeleg - eg får det ikkje opp. Men viss det kjem opp er det jo ok. Eg skal prøve å hugse å sjekke frå heimemaskina.--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 12:49 (CEST)
Kan du lage et skjermdump av diskusjonssiden din og laste opp her eller sende til meg på e-post? Vil gjerne se hva som er på gang hos deg :) Det kan være at flere kan ha problemer med det der... Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 12:53 (CEST) - Du kan forresten ikke mailes via wikien, stemmer det? Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 13:00 (CEST)
[[Bilde:Maglande_bilde.jpg|thumb]]. Her er det. Du slettar vel etter nedlasting? Om du kan sende via wikien veit eg faktisk ikkje, men eg har i alle fall lagt lenke til fagleg heimeside med adresse.--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 13:07 (CEST)
Hm. Det ser ut som om thumbs ikke blir laget hos deg... Kan det hjelpe å tømme cache?
Vi kan mailes via lenken kalt «E-post til denne brukeren» i venstremargen, dersom vi under Spesial:Innstillinger har merket av for Tillat andre å sende meg e-post nesten helt nederst. Fordelen er at e-post-adressen da ikke blir liggende åpent på wikien med tilhørende mulighet for spamming ;) Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 13:48 (CEST)
[[Bilde:Volda 1968 W183342.JPG|thumb|left]] Har lastet opp på nytt med et ekstra mellomrom i navnet - ser du dette bildet? Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 13:51 (CEST)

Sorry, fremdeles ikke leseleg. Prøver å endre filnamnet og laste opp på nytt.--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 13:53 (CEST) Også det forsøket var mislykka sett herfrå. men kjem bilda opp hos deg?--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 13:55 (CEST)

Jeg får opp alle bildene her, det må være lokalt på ditt system, det her. Kan det være noe med javascript som gjør dette, eller trigger bildenavnet på noe vis brannmuren hos deg? Jeg tror vi må søke utenfor wikien, fikk en kamerat til å titte innom, og han fikk dem opp (bruker linux). Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 14:03 (CEST)

Det merkelege er at det er berre dette bildet det gjeld - dei andre er ok. kan du evt. prøve å laste det ned og så opp igjen?--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 14:05 (CEST)

Gjort det allerede :). Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 14:06 (CEST)
Merkeleg - ingen av dei to du har lasta opp er tilgjengelege for meg. No går eg heim og sjekkar derfra!--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 14:21 (CEST)
Er enig i at dette er merkelig. På gjenles! Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 14:26 (CEST)

Alle bildene ved siden av hverandre :)(Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 14:41 (CEST))
Kommenterte ut galleriet siden alle bildene nu er slettet. Siri Johannessen (Siri J) 14. sep 2009 kl. 15:53 (CEST)

Har sett litt mer på dette med et par venner, det kan se ut som om den opprinnelige jpg-filen har vært korrupt på noe vis. Den vises ikke i IE, men går bra i Firefox. Har du flere bilder som kommer fra samme scanner/kilde? Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 15:14 (CEST)

Frå heimemaskina er det berre denne siste versjonen av bildet, Volda Sjo.JPG, eg får opp. Dermed må det nok vere noko med bildet, ja. Eg skal prøve å sjekke om andre i same serien er likeeins, men det blir ikkje før over helga - no ventar hagen!--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 15:25 (CEST)
Høres godt ut :) Det er to ting her, IE takler ikke dette mens Firefox viser bildene uansett. Det ser også ut som om exif-infoen er korrupt, så det kan og ha noe å gjøre med hvordan bildene er scannet / endret via redigeringsprogrammer. ;) Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 15:41 (CEST)

Om det er problem med jpg-bilde, så hjelper det å opne bildet i (gratis)programmet IrfanView[1] og lagre det på nytt att derifrå. Bakdelen er at du mister litt kvalitet på detaljane i bildet, men fordelen er at bildet i det heile teke kan brukast på det viset... :-] Olve Utne 6. jun 2009 kl. 18:23 (CEST)

Mhm, det var det jeg gjorde, men da med GIMP. Ellers ser det ut for at dette fortrinnsvis er et IE-problem - igjen :S Siri Johannessen (Siri J) 6. jun 2009 kl. 18:25 (CEST)
Forklaringa må nok ligge i skanninga eller bildebehandlinga, ja, for eg får ikkje til å opne desse bilda frå Volda i IE - medan tilsvarande for Lesja går greitt (sjølvsagt eitt unntak: eg får ikkje til å opne bildet frå Fyrde / Austefjorden --Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 19:41 (CEST)heller på den lokale maskina, medan det går greitt her i wikien). Eg skal høyre med han som for nokre år sida utførte skanninga. Det går jo heilt fint å bruke bilda i fargetrykk i bygdebøkene.--Arnfinn Kjelland 6. jun 2009 kl. 19:41 (CEST)

Kategorisering og mer informasjon om bilder

Hei igjen, vil du ta en titt på Bilde:Volda Sjo.JPG og Bilde:Volda.JPG? Det er spesielt to ting jeg lurer på her, kan et av de to slettes, og vil du være så snill legge inn mer data om det gjenblivende (fotograf, lisens, år, kategori osv.)? God dag videre! Siri Johannessen (Siri J) 13. sep 2009 kl. 10:10 (CEST)

Volda Sjo.jpg er synlig med IE, mens de andre forsøkene med samme bildet (m.a. Volda.jpg) ikke kommer fram. De kan derfor slettes. Jeg skal legge inn bildeinfo.--Arnfinn Kjelland 13. sep 2009 kl. 10:21 (CEST)
Bare for sikkerhets skyld, jeg skal slette begge? Du sier "de" - om jeg skal slette er bildeinfo ikke direkte nødvendig ;) Siri Johannessen (Siri J) 13. sep 2009 kl. 10:57 (CEST)
Det var i alle fall flere eks. av det samme bildet (se ovafor). Alle kan slettes, unntatt Volda Sjo.jpg. Nå går jeg av nett og besøker kulturminndag-arrangementet i Herøy :).--Arnfinn Kjelland 13. sep 2009 kl. 11:40 (CEST)
Volda 1968-W183342.JPG
Ok, har ryddet opp, men slettet også Volda Sjo.jpg, men lastet det opp på ny under det nesten opprinnelige navnet du ga det en gang. Se bildet jeg la ved siden av her :) Siri Johannessen (Siri J) 13. sep 2009 kl. 12:01 (CEST)
Flott, da skulle det være i orden.--Arnfinn Kjelland 13. sep 2009 kl. 21:19 (CEST)

Bjorlihjelp

Hei. Jeg knøtta sammen en Bjorliartikkel, med deg som kilde. Men jeg ble litt forvirra mht. Bruksdelinger og eierbytter. Stemmer det som står i artikkelen nå allright? --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 28. sep 2009 kl. 12:31 (CEST)

Det du skriv er for så vidt greitt, men som du ser er målforma for stort sett alt i Lesja nynorsk, så det blir litt rart med bokmål. Har retta eit par småfeil.--Arnfinn Kjelland 28. sep 2009 kl. 12:44 (CEST)
Har sett litt nærare på Bjorliartikkelen din. Skjøner du vart forvirra - busetnads- og administrasjonstrukturar over tid er ikkje heilt enkelt. Bjorli (i ubunden form) fanst ikkje før jernbana kom med sitt namneprinsipp og bygde stasjonen. Seinare kom så namnet i bruk på skulekretsen (som er det eg skriv om i grendekapitlet i bygdeboka og som inkluderer namnegarden Stuguflotten) og i moderne tid på vintersportsstaden (utanom Stuguflotten). Den opphavlege eine garden gjekk igjennom ein nokså komplisert bruksdelings- og samanslåingsprosess, sjå bd 1 s. 55-59 og 62. Eg har planar om å skrive om dette etter kvart, så det kan nok tenkjast eg bearbeider din artikkel til berre å gjelde den vesle tettstaden som voks fram på Bøvermoen etter stasjonen kom. Der var det ikkje noko busetnad før.--Arnfinn Kjelland 28. sep 2009 kl. 13:28 (CEST)
Takk for rask hjelp! Det er naturligvis bare å endre målform. Selv bruker jeg endel lengre tid på å skrive nynorsk enn bokmål, så derfor gjør jeg det skjelden. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 28. sep 2009 kl. 13:31 (CEST)

Nogo klikkbart ;)

Her er den: {{Kjøremsgrende (Lesja)}} størrelsen kan dessverre bare endres via selve malen... Jeg har satt den litt stor, inntil videre - titter innom imorgen i tilfelle endringer trengs ;) God aften! Siri Johannessen (Siri J) 30. sep 2009 kl. 22:28 (CEST)

Trenger input fra deg...

Hei Arnfinn, som du kanskje har sett har en kar med kunnskaper om bildelisenser og slikt kommet inn på wikien. Han har lagt igjen et spørsmål hos meg som jeg tror at du kan takle mye bedre enn jeg kan :) Kan du komme innom og snakke med oss? :) Siri Johannessen (Siri J) 30. okt 2009 kl. 13:54 (CET)

Jeg ser det du sier, og avventer Finns reaksjon her :) Har opprettet et eget sted for slike samtaler, mediakafeen, slik at vi kan holde det samlet og kanskje slippe aa gjenta diskusjoner senere ;) God 'elg i Norge, og på gjenles! :) Siri Johannessen (Siri J) 30. okt 2009 kl. 14:35 (CET)

Takk

Fint at du fikset bildekategorien for Oddvar Høydalsvik! :) Siri Johannessen (Siri J) 8. des 2009 kl. 14:16 (CET)

Så at du gjorde det for Magnar, så da kunne like godt jeg gjøre det for Oddvar. De er jo "mine" brukere...:-) --Arnfinn Kjelland 8. des 2009 kl. 16:02 (CET)

God ide!

Hei Arnfinn!

Ser du kom med Bygdebok for Lesja 2 - tilleggsopplysningar - liker den! Men jeg lurer på om det ikke kan være bedre å legge den som en underside til selve bygdebokartikkelen, dvs som Bygdebok for Lesja/2 - tilleggsopplysningar istedenfor som egen artikkel. Da holder vi disse tingene bedre samlet, og å ha det som en helt egen artikkel virker litt merkelig for meg - hva tror du om denne? Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 11:41 (CET)

Akkurat den løsninga har jeg ikke erfaring med. Kan ikke du bare flytte artikkelen, så seg jeg hvordan koden blir?--Arnfinn Kjelland 10. des 2009 kl. 12:30 (CET)
Ok, will do - og endrer lenken i artikkelen i samme slengen ;) Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 12:40 (CET)
Ja, det må sjølsagt gjøres.--Arnfinn Kjelland 10. des 2009 kl. 12:43 (CET)
Jeg var frekk nok til å ta med meg nummereringen av bindene også, slik at det blir en litt annen layout - er det ok? Det ville forresten vært fint om det kunne komme en skikkelig brukerside eller artikkel for deg, slik at vi kan lenke til den istedenfor å ha eksterne lenker i løpende tekst ;) Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 12:44 (CET)

Så det med bindnummereringa, ja - det er helt greitt. Har endra litt på brukarsida mi (lenka til internsida om bygdeboka for Lesja).--Arnfinn Kjelland 10. des 2009 kl. 12:51 (CET)

Flott :) Takker! Tok meg en liten frihet til - er det ok det jeg har gjort på Lesja? Jeg forandret Eksterne ressursar til Ressursar, og la inn lenken til bygdebokinfosiden der slik at den ikke blir så gjemt... Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 12:52 (CET)
Ok - da skal jeg lage slike sider for de andre binda og (ser på bd 1 nå).--Arnfinn Kjelland 10. des 2009 kl. 12:54 (CET)
Du vil ha dem også inn på forsiden? Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 13:00 (CET)
Ja, men det prøver jeg på sjøl :-)--Arnfinn Kjelland 10. des 2009 kl. 13:01 (CET)
Ah, ok :) Jeg hadde glemt at «den som tier, samtykker» ;) Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 13:07 (CET)

Med dette prinsippet: skråstrek (/) bak artikkelnavnet - kan jeg da opprette nye undernivå viss det blir mange slike rettinger (f.eks. til grender eller navnegarder?--Arnfinn Kjelland 10. des 2009 kl. 13:50 (CET)

Jeg vil nok holde meg til et undernivå - men du kan ha mange undersider - se på brukersiden min. Der ligger alle mine listet opp, og jeg har hatt flere. ;)
Bygdebok for Lesja/2 - grender eller Bygdebok for Lesja/2 - tillegg navnegarder eller lignende er kanskje en ok løsning? Siri Johannessen (Siri J)

Vil du titte og gi ditt besyv med?

Hei, fikk en mulig lys ide ifm notlaga og fiskebåtene - vil du se hva jeg har skrevet hos Oddvar og henge deg på? Siri Johannessen (Siri J) 27. mar 2010 kl. 11:11 (UTC)

Volda sjukehus ...

— Har du noko bilde av det som vi kan bruke? Vi sn@kkast! :-) Olve Utne 20. apr 2010 kl. 20:34 (CEST)

Trur ikkje eg har noko, men skal prøve å hugse å stikke bortom og ta eit i morgon. Har elles Nerbøvik- og Widerøebilde av det gamle sjukehuset.Arnfinn Kjelland 20. apr 2010 kl. 20:47 (CEST)
Hørest spennande ut. Gler meg til å sjå både gammel- og ny-sjukehuset her... :-) Olve Utne 20. apr 2010 kl. 21:03 (CEST)

Omskriving

Hei Arnfinn Kjelland!

Jeg er forholdsvis ny på lokalhistoriewiki.no, men det er altså i orden med omskrivning da? Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 10. sept 2010 kl. 18:48 (CEST)

Ja, det må det være så lenge du oppgir kilden. Arnfinn Kjelland 10. sep 2010 kl. 23:13 (CEST)

Stuguflottbrue

Har jeg kategorisert den med riktig fylke? Det står Lesja, og da virka Oppland som et logisk valg, men jeg er litt usikker på om formuleringa nokre hundre meter ovafor fylkesgrensa mot Møre og Romsdal betyr at den er i Møre og Romsdal eller Oppland. Vennlig hilsen Marthe Glad 14. sep 2010 kl. 10:07 (CEST)

Har alt retta - den er i Lesja, men der har vi allereie kategorien Bruer i Lesja kommune. Arnfinn Kjelland 14. sep 2010 kl. 10:08 (CEST)
Ah. Whoops. Takk. Vennlig hilsen Marthe Glad 14. sep 2010 kl. 10:34 (CEST)

Tilsvarende fundering her: Oppland eller Møre og Romsdal. Fant det ikke å google, og bildet er fra ei Møre og Romsdals-samling. Vennlig hilsen Marthe Glad 14. sep 2010 kl. 13:28 (CEST)

Viss det er 1923-bildet av Ulvåbrua du meiner, var jo det merka Rauma kommune, på samme måte som Stuguflott-brue var merka Lesja? Bildesamlingane her kryssar grensa begge vegar. Arnfinn Kjelland 14. sep 2010 kl. 13:32 (CEST)
Sorry, jeg er visst litt forvirra idag. Volda lærerskole, mente jeg


Nørstebøe

Hei Arnfinn. Morsomt at du har utvida denne artikkelen! Var jo litt tilfeldig at jeg begynte på den, bakgrunnen var brevet han skreiv til Castberg. En av fordelene med wikien vår er utvilsomt at den ikke er avgrensa til et enkelt lokalsamfunn, sjøl om den heter lokalhistoriewiki.no. Sammenhengene mellom de ulike lokalsamfunna er interessante å få få fram. Helsing Trond Trond Nygård (Kallrustad) 17. nov 2010 kl. 09:44 (CET)

Ja, når det gjeld personar frå Lesja har eg nok rimeleg kontroll fram til 1987-96 og kan supplere slike artiklar. Problemet er når det kjem slikt som ein ikkje legg merke til viss ein ikkje sjekkar siste endringar dagleg og grundig. No var det ei tilfeldig gjennomblading av artikkellista for Lesja som gjorde meg merksam på stykket, og da var det naturleg å supplere litt. Mvh Arnfinn Kjelland 17. nov 2010 kl. 09:51 (CET)

Klara Skotte

Hei. Har akkurat oppretta en artikkel om Klara Skotte, lærerinne på Toten, men oppvokst på Nord-Skotte i Lesja. Vil takke for de opplysningene jeg fant om henne i bygdeboka! Oppdaga forresten at hun var nabo med Ola Skotte (fra Sør-Skotte) i oppveksten; du skriver i bygdeboka at Sør-Skotte ligger "200 m aust for Nord-Skotte, som er næraste granne". Det skilte også bare fire år mellom de to, Klara var den eldste.

Ser et fint bilde av Klara og mora på side 386. Dette hadde vært moro å ha på wikien. Er det Opplandsarkivet og Ola Tovmo som har bildene fra Lesja? Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 27. feb 2012 kl. 12:24 (CET)

Hei igjen. Ja, har fått varsel om stykket - fint. Bildet: det er Lesja kommune / bygdemuseet som kontrollerer bildesamlingane, men eg har kopiar og kan leite fram og legge ut. Skal sjå på det ved høve, men ikkje akkurat no. Mvh Arnfinn Kjelland 27. feb 2012 kl. 12:28 (CET)
Glimrende om du har får lagt det ut; ikke noe stress, ta det når det passer. Jeg skal sjøl prøve å skanne et bilde fra Totens bygdebok, men kvaliteten blir ofte litt dårlig på slike bilder (fra bøker).Trond Nygård (Kallrustad) 27. feb 2012 kl. 12:37 (CET)

F1-merking

Hei, jeg tok bort F1-merking på Ord og uttrykk knytt til kravellbygging. Problemet er utplukk i artikkelen, som er nødvendig for at forsidene skal fungere - se lokalhistoriewiki.no:Forsideartikler. Det er vanskelig å lage utplukk fra den av to grunner: Det er ikke noen ingress som kan brukes, og deler av artikkelen er henta inn fra andre artikler. For å kunne bruke den som F1-artikkel trengs det en derfor en litt lengre ingress, og den bør skrives av noen som kjenner stoffet. Chris Nyborg 14. mai 2013 kl. 23:19 (CEST)

Ok - tenkte ikkje på utplukk i farten. --Arnfinn Kjelland 14. mai 2013 kl. 23:24 (CEST)

Folkemusikk

Har lagt inn eit innlegg på project:Diskusjonsforum#Folkemusikkforsider. Kunne du sett innom? :-) MVH, Olve Utne (diskusjon) 17. jan 2014 kl. 11:03 (CET)

OK - skal sjå om eg kan få inn noko frå Gudbrandsdalen. --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 17. jan 2014 kl. 11:23 (CET)

Christian Bøbak

Hei Arnfinn. Fint at du la merke til dei to delvis overlappande artiklane om Christian Bøbak. No har eg lagt noko av informasjonen i Preus-artikkelen over i den andre, som du har skreve. Kan ikkje du lese korrektur, og eventuelt legge til litt meir stoff om familiebakgrunnen hans? Reknar med at du har noko i Lesja-boka. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 23. apr 2014 kl. 09:26 (CEST)

Fint tillegg om Bøbak. Blir straks vekas artikkel. Helsing frå --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 24. apr 2014 kl. 17:55 (CEST)

Hundreåring frå Volda

Hei Arnfinn, og godt nytt år! På den fyrste dagen i 2016 vart forresten Borgny Johanne Nedrelid 100 år. Veit du noko meir om henne, er det fint om du legg det til i artikkelen. Helsing frå --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. jan. 2016 kl. 09:40 (CET)

Takk det same! Skal utfordre nokon annan om Borgny. I staden kan eg skrive om Nora Kiperberg f. 1912, som døydde i desember. MVh --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 4. jan. 2016 kl. 09:53 (CET)
Takk skal du ha, Arnfinn! Ser fram til artikkel.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. jan. 2016 kl. 10:44 (CET)

Kornberg

Hei Arnfinn. Sier navnet Lasse Kornberg deg noe? Artikkelen om han, fra Preus museums fotoregister, er så å si tom. Men ifølge stykket om Knut Dahle hadde han ei fotosamling.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. jan. 2017 kl. 11:51 (CET)

Hei igjen, joda, han hadde fotoforretning i Volda, som han overtok etter faren Karl Kornberg (1898-1980). Eg fekk framkalt ein god del film hos han. Her er teksten frå Busetnadssoga for Volda band 4a (2012) s, 409: "Doktervegen 1 [...] Lars (Lasse) Kornberg frå nr 131-2, f. 22.8.1931, d. 24.9.2004, gift 16.9.1983 med (Margret) Theresa Rajaratne frå Kandy, Sri Lanka, f. 9.1.1952, overtok eigedomen her etter foreldra. Lasse var fotograf og gav ut bildebøkene "Hilsen fra Volden" 2001 og "Volda er Volda" 2004 med bilete frå Volda." Bruk gjerne dette til å supplere artikkelen.

George Melford Nygaard

...skal være sønn av Ivar/Iver Nygaard (f 21. mai 1871) som skal ha emigrert fra området rundt Fosnavåg i 1891-92 til USA der han etterhvert slo seg ned i Arne og Albert Township i Benson County i Nord-Dakota. Jeg har prøvd å finne ut av ting, men det skorter på lokalkunnskapen om det området i Møre og Romsdal - kan du hjelpe? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. mar. 2017 kl. 03:42 (CET)

Dessverre, finn ingen Ivar/Iver Nygaard (tilsv.) i Sulasoge-databasen (som har med hendingar frå heile Borgund&Giske). --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 14. mar. 2017 kl. 08:31 (CET)
Hm, da må nettet kastes videre :) Takk! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. mar. 2017 kl. 11:20 (CET)

Flytting

Hei, flytta på Årsskrift for Lesja historielag, og forandra lekkjene frå 2010 til no så dei pekar rett stad. Dei eldre let eg gå via omdirigeringa. Undrast på om du kanskje sit på eit bilete av nokre forsider som t.d. er lagd inn her: Gamalt frå Kviteseid så lesaren kan få eit ekstra inntrykk av publikasjonen? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. jul. 2017 kl. 12:17 (CEST)

Vel, eg har jo bøkene, men dei fleste (alle?) har eit fotografi på framsida. Har skanna ei og sender nå til fotografen, som og er redaktør (Tor Einbu, passiv lw-brukar) og spør om lov. Får eg ja legg eg det inn. Mvh --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 14. jul. 2017 kl. 12:56 (CEST)
Flott :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 15. jul. 2017 kl. 15:13 (CEST)

Dagningen

Hei Arnfinn. Glimrende med avisartikler fra Lillehammer-området. Når det gjelder Dagningen (avis), er det fint om du fletter denne artikkelen sammen med det eksisterende stykket om Dagningen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. mar. 2018 kl. 09:08 (CET)

Hei igjen - har slitt litt med dette stoffet, og lånte nyleg inn Ramberg bd. II og Hosar. Men etter purring måtte eg berre få til noko, og oversåg at det var ein artikkel om Dagningen frå før. Men korleis fletter eg to artiklar? Vh --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 5. mar. 2018 kl. 09:15 (CET)
Hei Arnfinn. Det beste er hvis du utvider/redigerer den gamle artikkelen om Dagningen, så gjør jeg Dagningen (avis) til omdirigeringsside etterpå.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. mar. 2018 kl. 13:29 (CET)
Done. --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 5. mar. 2018 kl. 13:32 (CET)

Bjorli-bilde

Hei Arnfinn. Kom litt tilfeldig over dette flotte Jac Brun-bildet fra Bjorli-traktene. Moro hvis du kunne bruke det til noe! Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. aug. 2018 kl. 15:19 (CEST)

hei igjen - har nok sett det før, er mange slike frå øvst i Romsdalen, med Dønntinden i bakgrunnen. Viser eiegntleg Rauma nedafor Nystugu. Skal vurdere. Bh --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 6. aug. 2018 kl. 15:34 (CEST)
Fint det! Tenkte at du som lokalkjent best kunne vurdere hvor bildet kunne passe. Apropos lokalt er jeg nabo med flere Brøste-folk, som har flytta til Nordlia ved Gjøvik.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. aug. 2018 kl. 15:47 (CEST)
Utan å konsultere min betre halvdel reknar eg med det er oldebarn av Ola K. Brøste :-) --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 7. aug. 2018 kl. 06:20 (CEST)
Vil jeg tru. Brødrene Rune og Knut, med barn og barnebarn.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 7. aug. 2018 kl. 08:03 (CEST)
Stemmer nok det ja :-)

Armfeldtfeltoget

Hei, vil berre gjere merksam om artikkelen Karolinernes dødsmarsj, som overlappar siste fase av felttoget, om du ikkje allereie har lagt merke til han. Chris Nyborg (diskusjon) 6. des. 2018 kl. 11:33 (CET)

Joda, har sett den og skal lenke til den under siste avsnittet. --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 6. des. 2018 kl. 11:37 (CET)

Leggje til nyare opplysingar i Bygdebok for Lesja

Hei! Eg ser det finst fleire sider for å koma med tilleggsopplysingar til Bygdebok for Lesja. Kan ein her også leggje til informasjon om brukarar som har teke over etter at bøkene kom ut, t.d. utifrå kunnskap om eigen slekt? Trond Tynnøl (Tynnoel) (ordskifte) 28. jun. 2020 kl. 12:33 (CEST)

Ukjent for meg, men du tenjer kanskje på denne?--Arnfinn Kjelland (diskusjon) 28. jun. 2020 kl. 17:18 (CEST)

Rennebu 1920

Hei Arnfinn. Du har kanskje sett det alt, men nå er 1920-tellinga for Rennebu ute i søkbar versjon: https://www.digitalarkivet.no/source/74161 --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 13:19 (CET)

Nei, faktisk ikkje. Eg har ikkje hatt kapasitet til å sjå særleg på Rennebu dei siste åra. Men eg finn jo besteforeldre og tre oldeforeldre i 1920 :-) takk! --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 1. feb. 2021 kl. 16:10 (CET)

Bøgrende

Hei Arnfinn. Har du høve til å føye til noen setninger i artikkelen om Bøgrende? Det var jeg som oppretta den i si tid, men er jo ikke så lokalkjent på Lesja!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 17. feb. 2022 kl. 11:03 (UTC)

Berre ei kjapp oppdatering, har anna å gjere :-) - men fint om du kan fikse lenke til forografen.
Suverent, Arnfinn! Lenka til Skarpmoen er fiksa.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 17. feb. 2022 kl. 13:30 (UTC)

Under arbeid?

Hei igjen! Har du planer om å utvide denne artikkelen? Trekolmilebotn Kyrkjeholen (Lesjaskog). Ser at den har stått merka med "Under arbeid" ei stund. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. mai 2022 kl. 12:19 (UTC)

Hei - akkurat den skal eg legge til noko på, ja, men elles er det ok at du slettar 'Under arbeid'-merknadane mine. Eg har ein tendens til å henge på slike, og så gløyme dei. T.d. denne: Utvandringa_frå_Lesja_til_Nord-Amerika skal eg snart i gang med i større omfang Mvh --Arnfinn Kjelland (diskusjon) 11. mai 2022 kl. 08:08 (UTC)
Den er grei, Arnfinn! Ser fram til å lese mer om utvandringa fra Lesja.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. mai 2022 kl. 08:00 (UTC)