Anette Bøe

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Anette Bøe (født 5. november 1957 i Larvik, oppvokst på Nanset) er tidligere langrennsløper og ishockeyspiller. Som langrennsløper representerte hun Larvik Turn & Idrettsforening de første sesongene.

Bøes første internasjonale medalje kom i vinter-OL i Lake Placid i 1980 med bronse på 4 x 5 km stafett. Hun vant gull på stafetten i VM i Oslo i 1982. Anette Bøes beste år ble 1985: I VM i Seefeld fikk hun individuelt gull på både 5 km og 10 km. Det ble i tillegg sølv på stafetten og bronse på 20 km. Dette året vant Bøe også verdenscupen i langrenn.

Hun har vunnet tre NM-gull. Bøe har også to seire i Holmenkollen, én seier i Lahtispelen samt én seier i Svenska Skidspelen. Hun er NM-vinner i ishockey to ganger.

I 1984 ble Bøe tildelt Holmenkollmedaljen. Hun ble også tildelt Sportsjournalistenes statuett i 1985. Bøe ble i 2000 tildelt Egebergs Ærespris (langrenn og ishockey).

Hun er storesøsteren til bildekunstneren Birgitte Bøe og er gift med president i Norges Ishockeyforbund, Ole-Jacob Libæk.

Sophus Bugges vei 1: «Odvang»
Foto: Morten Bakkeli

Bøes barndomshjem var «Odvang» (Sophus Bugges vei 1).


Bibliografi

  • Bøe, Anette: Munter oppvekst med freske fraspark (ett avsnitt). Utg. 2010.

LitteraturCreative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Anette Bøe» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.