Hilmar Abrahamsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Tjølling kirkes vestre portal, fotografert av Abrahamsen. Foto fra boka Tjølling av Lorens Berg (1915).

Hilmar Abrahamsen Augedahl (født 3. januar 1882 i Borre, død 15. januar 1956 i Tønsberg) var en periode fotograf i Larvik og Tønsberg. Han ble senere kjøpmann.

Han etablerte seg i atelieret etter Anna og Andreas Hansen i Prinsegata i Larvik, i 1903. Tidligere var det en kort stund blitt drevet av J.O. Løvaas, og så overtatt av Halfdan Lunde, som i 1873 solgte det videre til Andreas Hansen. I februar 1909 averterte han imidlertid i Østlandsposten at han var flyttet til Tønsberg, og at bestilte fotografier ville bli ekspedert derfra.

Ifølge Preus Museums fotografregister er dette muligens den samme H. Abrahamson som fotograferte i København ca. 1887-88, som det er ett bilde i gamle Bergen Museum. Dette er åpenbart ikke riktig, ettersom Hilmar Abrahamsen da bare var fem–seks år gammel.

Kilder

Se også


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Hilmar Abrahamsen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!