Forskjell mellom versjoner av «Amerikas forente stater»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
m (Kilder)
m
Linje 1: Linje 1:
 
{{thumb|Lincoln-monumentet i Frognerparken i Oslo.jpg|Lincoln-monumentet i Frognerparken i Oslo ble avduket 4. juli 1914, og var en gave fra norsk-amerikanere i Nord-Dakota.|[[Stig Rune Pedersen]] (2012)}}
 
{{thumb|Lincoln-monumentet i Frognerparken i Oslo.jpg|Lincoln-monumentet i Frognerparken i Oslo ble avduket 4. juli 1914, og var en gave fra norsk-amerikanere i Nord-Dakota.|[[Stig Rune Pedersen]] (2012)}}
'''[[Amerikas forente stater]]''' ('''USA''', ''United States of America'', ''«Amerika»'') er en forbundsrepublikk i Nord-Amerika. Landet ble fra midten av [[1800-tallet]] det viktigste mål for norske utvandrere. Det var der mulig å få seg et stykke jord man kunne leve av, og drømmen om Amerika lokket mange til å forlate alt i gamlelandet. Det har siden vært nære bånd mellom USA og Norge, både kulturelt, politisk, og siden [[andre verdenskrig]], også militært.
+
'''[[Amerikas forente stater]]''' ('''USA''', ''United States of America'', ''«Amerika»'') er en forbundsrepublikk i Nord-Amerika. Den ble opprettet i 1776 da de 13 britiske kolonier på østkysten rev seg løs fra Storbritannia. USA har et areal på rundt 9,8 millioner kvadratkilometer.
 +
 
 +
Landet ble fra midten av [[1800-tallet]] det viktigste mål for norske utvandrere. Det var der mulig å få seg et stykke jord man kunne leve av, og drømmen om Amerika lokket mange til å forlate alt i gamlelandet. Det har siden vært nære bånd mellom USA og Norge, både kulturelt, politisk, og siden [[andre verdenskrig]], også militært.
  
 
== Galleri ==
 
== Galleri ==

Revisjonen fra 4. feb. 2017 kl. 03:28

Lincoln-monumentet i Frognerparken i Oslo ble avduket 4. juli 1914, og var en gave fra norsk-amerikanere i Nord-Dakota.
Foto: Stig Rune Pedersen (2012)

Amerikas forente stater (USA, United States of America, «Amerika») er en forbundsrepublikk i Nord-Amerika. Den ble opprettet i 1776 da de 13 britiske kolonier på østkysten rev seg løs fra Storbritannia. USA har et areal på rundt 9,8 millioner kvadratkilometer.

Landet ble fra midten av 1800-tallet det viktigste mål for norske utvandrere. Det var der mulig å få seg et stykke jord man kunne leve av, og drømmen om Amerika lokket mange til å forlate alt i gamlelandet. Det har siden vært nære bånd mellom USA og Norge, både kulturelt, politisk, og siden andre verdenskrig, også militært.

Galleri

Kilder

Se også