Gamle Skedsmo rådhus: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Korr.)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Gamle Skedsmo rådhus]]''' ble bygget etter [[Skedsmo]] herredsstyres beslutning om å bygge rådhus, da diskusjonen om [[Lillestrøm kommune]]s sammenslåing med moderkommunen var kommet godt i gang. Skedsmo rådhus i [[Strømsveien (Skedsmo)|Strømsveien]] 74 i [[Strømmen]] ble ferdigbygd i [[1957]] og var i bruk til 1990 da det nye [[Skedsmo rådhus]] i Lillestrøm ble tatt i bruk. Det gamle rådhuset benyttes i dag av [[Akershusmuseet]].  
'''[[Gamle Skedsmo rådhus]]''' ble bygget etter [[Skedsmo]] herredsstyres beslutning om å bygge rådhus, da diskusjonen om [[Lillestrøm kommune]]s sammenslåing med moderkommunen var kommet godt i gang. Skedsmo rådhus i [[Strømsveien (Skedsmo)|Strømsveien]] 74 i [[Strømmen]] ble ferdigbygd i [[1957]] og var i bruk til 1990 da det nye [[Skedsmo rådhus]] i Lillestrøm ble tatt i bruk. Det gamle rådhuset benyttes i dag av [[Akershusmuseet|Museene i Akershus]] (MiA).  


[[Minnesteinen over Trygve Haavelmo|En minnestein]] over [[Trygve Haavelmo]] som fikk Nobelprisen i økonomi 1989 ble avduka her i 2012.
[[Minnesteinen over Trygve Haavelmo|En minnestein]] over [[Trygve Haavelmo]] som fikk Nobelprisen i økonomi 1989 ble avduka her i 2012.

Sideversjonen fra 20. apr. 2017 kl. 06:01

Gamle Skedsmo rådhus ble bygget etter Skedsmo herredsstyres beslutning om å bygge rådhus, da diskusjonen om Lillestrøm kommunes sammenslåing med moderkommunen var kommet godt i gang. Skedsmo rådhus i Strømsveien 74 i Strømmen ble ferdigbygd i 1957 og var i bruk til 1990 da det nye Skedsmo rådhus i Lillestrøm ble tatt i bruk. Det gamle rådhuset benyttes i dag av Museene i Akershus (MiA).

En minnestein over Trygve Haavelmo som fikk Nobelprisen i økonomi 1989 ble avduka her i 2012.

Skedsmo rådhus i Strømmen kort etter innflytting 1957. Det er torvdag på plassen mellom Strømmen Sparebank og Samfundsbygningen.
Småbruket Lillebak måtte avgi grunn da Strømsveien ble anlagt i 1910. Det ble revet da rådhuset ble bygd.
Minnesteinen over Trygve Havelmo.

Litteratur og kilder

  • Stefferud, Alf og Steinar Bunæs: Strømmen II. Fra frigjøringen til åttiårene. Utgitt av Sagelvas Venner og Strømmen Vel. Strømmen 2008.