Museene i Akershus

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Akershusmuseet»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Museene i Akershus' administrasjon holder til i Gamle Skedsmo rådhus fra 1957.
Foto: MiA (1960).

MiA - Museene i Akershus, tidligere Akershus fylkesmuseum og så Akershusmuseet, er et konsolidert museum bestående av 20 museer med 30 besøkssteder og flere kompetansesentre, på forskjellige steder i tidligere Akershus. Administrasjonen og kompetansesentrene holder til i Strømsveien 74 i Strømmen, tidligere Gamle Skedsmo rådhus fra 1957.

Museets navn ble den 1. januar 2009 endra fra Akershus fylkesmuseum til Akershusmuseet.

Museets samling dekker et vidt spekter med hus og anlegg, arkivalier, innbo og redskaper fra akershusbygdene fra 1700-tallet og opp til nåtid, og dekker hele det sosiale spekteret. Museene formidler kyst- og bondekultur, tømmerfløting, våtmark, tradisjonshåndverk, vikinghistorie, kunstner- og rikmannsliv, m.m.

Museene i Akershus har en fotosamling bestående både av eldre innsamlede fotografier og bilder fra museets egne dokumentasjonsoppgaver. Museet er regional ansvarsinstitusjon for fotobevaring i Akershus, og fylkeskoordinerende ledd for privat arkiv i Akershus.

Museene

Motiv fra Ullensaker museum på Sør-Gardermoen, som ligger i en magasinbygning fra 1860-tallet i et tun-miljø med hovedsakelig eldre bygninger av militært opphav.
Foto: Stig Rune Pedersen (2013)
Linderud gård i Oslo
Foto: Helge Høidødt (2008).

Kompetansesentre

  • Akershus bygningsvernsenter
  • MiA Trainee
  • Museumstjenesten
  • Tradisjonshåndverk opplæringskontor og kompetansesenter

Se også

Eksterne lenker


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Museene i Akershus er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.