Langtjønna (Røros): Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
m (Kallrustad flyttet siden Langtjønna til Langtjønna (Røros))
(noe formatering, kilde?)
 
Linje 1: Linje 1:
Langtjønna er en av flere tjønner med bekkeløp mellom. Dette går under betegnelsen Langtjønnvassdraget og ligger mellom sjøene Femunden og Feragen i Røros kommune i Trøndelag fylke. For å lette transporten av tømmer fra skogene i Femundsmarka til Røros, bygde Røros kobberverk et fløtningsanlegg med [[tømmerrenne]]r og båtdrag langs vassdraget. Anlegget sto ferdig i 1764. Den siste fløtinga gjennom anlegget  skjedde tidlig på 1970-tallet. Et senere restaureringsarbeid på anlegget sto ferdig i 1996. I dag er dette et populært område for kanopadlere. Den historiske vandreruta Malmveien går langs Langtjønnvassdraget.
'''[[Langtjønna (Røros)|Langtjønna]]''' er en av flere tjønner med bekkeløp mellom. Dette går under betegnelsen Langtjønnvassdraget og ligger mellom sjøene [[Femunden]] og [[Feragen]] i [[Røros kommune]] i [[Trøndelag fylke]]. For å lette transporten av tømmer fra skogene i [[Femundsmarka]] til Røros, bygde [[Røros Kobberverk]] et fløtningsanlegg med [[tømmerrenne]]r og båtdrag langs vassdraget. Anlegget sto ferdig i 1764. Den siste fløtinga gjennom anlegget  skjedde tidlig på 1970-tallet. Et senere restaureringsarbeid på anlegget sto ferdig i 1996. I dag er dette et populært område for kanopadlere. Den historiske vandreruta [[Malmveien (historisk vandrerute)|Malmveien]] går langs Langtjønnvassdraget.
 
== Kilder og litteratur ==
 
*??
 
[[Kategori:Innsjøer og vatn]]
[[Kategori:Røros kommune]]
{{bm}}

Nåværende revisjon fra 27. apr. 2021 kl. 14:02

Langtjønna er en av flere tjønner med bekkeløp mellom. Dette går under betegnelsen Langtjønnvassdraget og ligger mellom sjøene Femunden og Feragen i Røros kommune i Trøndelag fylke. For å lette transporten av tømmer fra skogene i Femundsmarka til Røros, bygde Røros Kobberverk et fløtningsanlegg med tømmerrenner og båtdrag langs vassdraget. Anlegget sto ferdig i 1764. Den siste fløtinga gjennom anlegget skjedde tidlig på 1970-tallet. Et senere restaureringsarbeid på anlegget sto ferdig i 1996. I dag er dette et populært område for kanopadlere. Den historiske vandreruta Malmveien går langs Langtjønnvassdraget.

Kilder og litteratur

  • ??