Olga Anderson

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 25. okt. 2022 kl. 06:07 av Kallrustad (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Olga Anderson (født Lars(s)on 22. mars 1896 i Jämtland, død 26. mai 1999) var fra ca. 1918 til 1965 fotograf i Verdal.

Hun var datter av fotograf Lorentz Evart Larsson og Anna Richardson, og ble gift i 1918 med Henning Anderson, sønn av Emma og Karl Anderson, to døtre. Læretid hos Aune og hos faren, håndverksbrev 1918, overtok så farens forretning, som han hadde startet i 1910, og drev den fra 1919 i ektefellens navn. Firmaet og negativsamling fra ca. 1915-60 ble i 1965 overtatt av fotograf Bjarne Wiseth. Arkivet etter Wiseth foto, Olga Anderson og Lorentz Larsson er for stor del forvaltet av Levanger Fotomuseum. En del av materialet befinner seg på Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Olga Anderson er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.