Redvald Løken

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 5. nov. 2021 kl. 08:34 av Cnyborg (samtale | bidrag) (mors navn, lenker)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Redvald Rasmussen Løken (født 28. januar 1877 i Sør-Fron, død 19. november 1944 på Tretten) var jernbaneformann og Ap-politiker.

Han var sønn av Rasmus Larsen Sortløkken og Berthe Pedersdatter Sortløkken. Som jernbaneformann var han stasjonert ei rekke steder på Bergensbanen; Voss, Hallingskeid, Ål og Gol. Seinere kom han hjem til Gudbrandsdalen og Tretten i Øyer.

Løken var styremedlem 1919–20 i Norges jernbanefunksjonærers gjensidige brannkasse, distriktsleder i Linjepersonalets forening og styremedlem i Norsk Jernbaneforbund. Som politiker for Arbeiderpartiet var han varakandidat i enkeltmannskretsen Hallingdal ved stortingsvalget i 1918, seinere medlem av Øyer kommunestyre. Han var grunnlegger og første formann av Tretten arbeiderlag fra 1925, og var også en drivende kraft i å spre avisa Dagningen i Sør-Gudbrandsdal.

Han giftet seg i 1902 med Oline Nilsdatter Harestad, også fra Sør-Fron. Ekteparet fikk flere jenter på hvert av stedene Voss, Hallingskeid og Ål. Redvald Løken er dessuten registrert med en datter født i 1897, som ble boende igjen i Fron med moren.

Kilder