Samtale:Stortingsplass

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 8. des. 2016 kl. 20:01 av Cnyborg (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Har lurt litt på dette navnet; det burde jo ha vært Stortingsplassen eller Stortingets plass! Jeg trodde fram til nå at det offisielle navnet var Stortings plass (merkelig nok, med mellomrom). Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 11:57 (CET)

Et kjapt svar i forbifarten: Ser at Wikipedia bruker «Stortings plass». Enig i at det mest naturlige er Stortingsplassen, jf. Rådhusplassen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 12:31 (CET)
Det er en merkelig form, ja. Regner med at kommunen droppa å høre med en språkkonsulent. Jeg fikk oppdatert lenka til faktark med vedtaket, som ligger her. Chris Nyborg (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 12:45 (CET)
Da er elendigheta offisielt godkjent...--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 12:51 (CET)
Det som er greit er at veldig få i det hele tatt kjenner til dette navnet - i praksis heter plassen Dasslokket. Men kommunen kunne jo egentlig få retta opp navnet, enten til Stortingsplassen eller til Stortingets plass. Chris Nyborg (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 13:25 (CET)
Helt enig! Noe NLI kan gjøre? Sende forslag? --Stig Rune Pedersen (Stigrp) (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 16:56 (CET)
Tviler på om NLI kan gjøre det, men jeg kan høre med de andre her. Språkrådet var også involvert i et prosjekt for å få retta opp veinavn med feil i Oslo. Det er noen andre, som Oslo gate som burde hett Oslogata slik andre gater med navn etter byer gjør. Det prosjektet er vel nedlagt uten at det kom noe skikkelig ut av det, men de som jobba med det kjenner kanskje til muligheter, f.eks. politikere som synes at dette er verdt å ta tak i. Et problem er rett og slett kostnaden med å endre navn - kommunens kostnader for skilting er ikke så ille, men folk og firmer blir irriterte over sånt. Men Stortings plass er vel ikke så stort problem, for det aller meste av virksomheter der har vel adresser til Karl Johans gate og Lille Grensen, og det er bare ett skilt som må byttes. Chris Nyborg (diskusjon) 8. des. 2016 kl. 21:01 (CET)