Alfhild Moen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Alfhild Moen.
Foto: Totens Blad (2017).

Alfhild Moen (født 1. mars 1917) har siden slutten av 1940-tallet bodd i Kjørkjelinna ved Skreia i Østre Toten.

Hun vokste opp i Totenvika, og gikk på Fredsvoll skole. Som fjortenåring måtte hun i arbeid, og begynte som «jinte nummer to» på en gard med mange arbeidsfolk. Etter hvert stifta hun familie, og bygde hus med stor tomt, der det var plass til bærbusker, potet- og grønnsaksland. De hadde dessuten høner og griser, til det ble forbudt å holde gris i tettbygde strøk.

Familien bodde i nærheten av Smitborg skole, der sønnen gikk, og da han begynte i Balke skolekorps, begynte Moen som materialforvalter.

Som hundreåring ble hun i 2017 intervjua av Totens Blad. Alfhild Moen fortalte da at hun alltid hadde likt å drive med utearbeid, helt siden hun som barn luka i potetåkeren hjemme. «Jeg har nok alltid vært sterk, og jeg har jo fått mye mosjon gjennom arbeidet - og så har jeg godt humør, sier Alfhild, som imidlertid ikke har noen oppskrift på hvordan man blir 100 år».

Kilder og litteratur

  • Totens Blad, 1. mars 2017: «Alfhild (100) har satset på humøret».


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.