Annai Poopathi Tamilsk Kultursenter (Oslo, Rommen)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Annai Poopathi Tamilsk Kultursenter på Rommen i Oslo ble stiftet 1. februar 1992 og er det største lokallaget til organisasjonen Annai Poopathi Tamilsk Kultursenter. Lokallaget blir drevet av frivillige og har per 2021 rundt 1800 aktive medlemmer.[1]

Undervisningstilbud

Organisasjoner har en rekke tilbud knyttet til tamilsk kultur og språk. Undervisning i tamilsk språk og tradisjonelle tamilske kunstformer kan ses på som hovedtilbudet til organisasjonen. Dette er tilbud som bidrar til å styrke norsk-tamilenes forståelse av egen identitet og kultur. All undervisning organisasjonen tilbyr, foregår i helger eller på kveldstid. Dette har gjort organisasjonen til en fritidsorganisasjon. Visjonen til organisasjonen er å sørge for at norsk-tamilske elever har gode kunnskaper om egen kultur og eget språk, og er trygge på sin identitet. Organisasjonen er også opptatt av integrering av tamiler i storsamfunnet.

Arrangementer

Senteret der organisasjonen holder til, er også et viktig samlingspunkt for tamiler som ønsker å tilbringe tid sammen. Senteret har blitt en plass hvor man kan diskutere saker som angår tamiler og utfordringer man i møter i storsamfunnet. Dette har gjort lokallaget til en viktig del av hverdagen til folk.

Organisasjonen er med på å arrangere mange tradisjonelle høytider og markeringer som Navaratri og Thai Pongal. Dessuten arranger lokallaget årlige idrettsturneringer, hvor elevene både får sjansen til å konkurrere i tradisjonelle tamilske idretter som kilitattu og kolai eduthal, men også mer internasjonale idretter som stafett. Dette gjør at mange opplever senteret som et sted der de fritt kan praktisere sin egen kultur uten å hele tiden måtte forklare seg for andre.

Organisasjonen har som mål å tilby de beste aktivitetene for sine medlemmer. Et eksempel på dette er da organisasjonen på kort tid flyttet mange av sine tilbud over på digitale flater som en konsekvens av koronapandemien. Dette tiltaket fikk ros av daværende statsminister Erna Solberg.[2]

Fotnoter

Kilder og litteratur

Eksterne ressurser