Asker (rutebåt 1893)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
D/S «Asker» ved Vollen brygge omkring 1916, med «Maud» i bakgrunnen.
Foto: Mittet & Co.
D/S «Asker» ved Vollen brygge omkring 1917.
Foto: Ukjent / Asker bibliotek

D/S «Asker» var en båt som gikk i rute på Indre Oslofjord. Den ble overtatt 1893 av Dampskibsselskabet Asker, Røken og Hurum, som selskapets eneste nybygde skip. Skipet ble bygd av Christiansands Mek. Verksted og satt i en rute fra Kristiania med anløp i Konglungen, Bjerkøya, Vettre, Blakstad, Vollen, Slemmestad og Nærsnes. Anløpsmønsteret endret seg noe over tid, men fortsatte i ruten frem til det i 1941 ble rekvirert av tyskerne. I april 1945 kom det tilbake, men nå var rutetrafikken på hell, og skipet fikk bare en mindre oppussing.

Etter en konkurs i 1952 ble skipet solgt til Newcastle for opphugging, men slepingen av skipet mislyktes, og det ble i stedet solgt til Stavanger. Fra 1956 var DS «Asker» nedrigget til lekter med navnet «Odin». Den ble hugd opp 1973.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Asker (rutebåt 1893) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.