Bjering (bilmerke)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Bjering var et bilmerke, som ble produsert i 6 eksemplarer 1918-1920.

Bilen ble produsert av Hans Christian BjeringGjøvik. Den var en toseter, konstruert etter tandem-prinsippet (et sete foran og et bak), noe som skulle gjøre den tilpasset kjøring på smale vinterveier. Den var også utstyrt med en snøplog av tre.

De fire første av de seks eksemplarene hadde midtstilt motor og var bygd av treverk, mens de to siste hadde bakmontert motor og var bygd i aluminium. Framhjulene kunne byttes ut med meier.

Forbedrete snøploger gjorde at behovet for en slik bil falt bort, og produksjonen kom aldri i gang.

Ett eksemplar står utstilt på Norsk Kjøretøyhistorisk Museum på Lillehammer.

Utågende lenker


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Bjering» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.