Brukersamtale:Gudmund Harildstad

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Gudmund Harildstad! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Gudmund Harildstad! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Burist båhtem dehki, Gudmund Harildstad! Gu i åvdep birrgi nágan wikijna lä buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija vähkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájjkálatjhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus lä duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Lä buoragit gu dån tjälitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalä álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan lä tjállem duv adnejrudnambielláj, dalä ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu lä duvne årrå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvälljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sämmá ässjijt gu dådnå.

Mija wiki l agev åvvdåmin ja bálges lä dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej l árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhte juogadit åtsådallamijt, ussjulmasajt ja ájádusajt! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dä mujte gu lokalhistoriewiki.no lä måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuärrbe tjállemijn! :-)


Hans P. Hosar (diskusjon) 15. jan. 2017 kl. 20:50 (CET)

Nye artikler

Hei. Ser det kommer en mengde nye artikler på wikien i dag. Positivt! Lurer samtidig på hva slags prosjekt disse er en del av; ser at dagens personer har etternavn som begynner på B. Nysgjerrig hilsen fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. feb. 2017 kl. 13:31 (CET)

Historielag

Hei, ser du fyller på listene over historielag :) Vær obs på at en del av rødlenkene trolig burde være blå, fordi lagene skriver historielag med stor h... ;) For å unngå at det blir duplikatartikler er omdirigeringer et greit verktøy :)Mvh Siri Johannessen (Siri J) 11. jul. 2017 kl. 10:09 (CEST)

Kleiven/Prestgard

Hei Gudmund, og takk for sist. Nå har jeg skrevet litt mer om Klaus Bækkelund, basert på det jeg fant i folketellingene. Har du opplysninger fra brevsamlinga som passer i artikkelen, så legg gjerne til disse! Vi talas. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. nov. 2017 kl. 10:26 (CET)

Sjølv takk for sist! Diverre, Bækkelund er omtala heller negativt i brevet; han hadde laga ein litt lei trykkfeil i Gudbrandsdølen. Det hadde vore triveleg å tala meir med deg ved høve. Beste helsing --Gudmund Harildstad (diskusjon) 29. nov. 2017 kl. 11:16 (CET)

Bilde

{{{2}}}

Hei Gudmund. Her er et bilde som muligens viser en gjeng fra Ringebu i samband med et arrangement på Maihaugen. Veit du mer om disse personene?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. jun. 2018 kl. 09:56 (CEST)

Hei Trond, Bildet er teke i Vålebrua, bygdesentret i Ringebu. Eg veit namnet berre på éin person; mannen på den fremste hesten er etter alt å døme skulestyrar Anders Stokkeland. Kanskje bildet er teke i samband med eit opptog i 1913 - ei markering av 300-årsminnet for slaget i Kringen?

Eg meinte 1912!

Takk skal du ha! Da la jeg inn opplysningene; du får bare tilføye hvis du kommer over mer info. seinere.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. jun. 2018 kl. 13:42 (CEST)