Brukersamtale:Inger Benningstad Narmo

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Inger Benningstad Narmo! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Inger Benningstad Narmo! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Burist båhtem dehki, Inger Benningstad Narmo! Gu i åvdep birrgi nágan wikijna lä buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija vähkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájjkálatjhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus lä duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Lä buoragit gu dån tjälitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalä álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan lä tjállem duv adnejrudnambielláj, dalä ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu lä duvne årrå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvälljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sämmá ässjijt gu dådnå.

Mija wiki l agev åvvdåmin ja bálges lä dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej l árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhte juogadit åtsådallamijt, ussjulmasajt ja ájádusajt! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dä mujte gu lokalhistoriewiki.no lä måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuärrbe tjállemijn! :-)

-- --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 2. mai 2019 kl. 07:38 (CEST)

Kladdeside

Bruker:Inger Benningstad Narmo/Kladd. Chris Nyborg (diskusjon) 7. mai 2019 kl. 12:38 (CEST) Vi snakket litt om å bruke kladdesider i går. Er det meningen at vi skal registrere oss som to brukere; en vanlig og en med /kladdeside? Eller skal vi ta vekk /kladdeside, når vi er klare for å legge teksten i selve wikien?

Kladdesider: De kan brukes til alle slags artikler, men greit å fjerne gamle notater når de har blitt til "ordentlige" artikler.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. jun. 2019 kl. 10:55 (CEST)

Narmo-artikler

Hei. Nå har jeg oppretta en egen artikkel for Nedre Narmo, altså bnr. 1. Den samla garden Narmo er fortsatt på wikien, men det er mest ryddig å heller utvide artikkelen om bnr. 1 hvis du skriver om temaer som angår det bruket.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. jun. 2019 kl. 10:55 (CEST)

Jeg satt akkurat og redigerte noe småtteri, så jeg ble ganske forvirret da ting plutselig ble borte. Jeg la inn igjen oversikt over husmannsplasser bl.a.

Jeg får fortsatt ikke lenken fra Nysveen til Nerstuen til å virke. Har endret slik at lenken skal hete Nerstuen (Vang gnr. 33/1)

Det ser greit ut det som er gjort nå. Det må vel bli slik at det blir en hovedartikkel på gnr. 33 alene. Gardene heter ikke Nedre og Øvre Narmo lenger, disse betegnelsene har ikke vært brukt siden 1840-tallet. Vestre og østre har vært brukt siden da. Vi har en diskusjon med kartverket om endring hos dem. Vi kommer tilbake til dette senere,

Hei. Beklager hvis noe ble borte da vi redigerte omtrent samtidig, sett gjerne på malen "under arbeid" hvis vi andre ikke skal forstyrre under redigeringa. Fint at dere følger opp dette med bruksnavna når det skjer noe hos Kartverket.

Lenken skal gå til Nerstuen under Nedre Narmo, som artikkelen heter nå, retter den for deg. Artikkelen kan gjerne få ny tittel hvis Kartverket bestemmer seg for navneendring.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. jun. 2019 kl. 11:55 (CEST)

Hei. Så at du hadde fjerna opplysningen om at Narmovegen har navn etter garden Narmo. Stemmer ikke dette?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 22. okt. 2019 kl. 08:42 (CEST)

Ja, har fjenet: Narmovegen har navn etter garden.

La inn ny tabell under Bruk og eiendom. Da jeg lagret, ble den faktisk mer ryddig. Men ser nå at tabell-kolonnene i del 1 og 2 ikke er parallelle som i Word-dokumentet. Kan du rydde opp i det?

Hei igjen, Inger. Skal se på tabellene dine i morgen ettermiddag!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. nov. 2019 kl. 13:21 (CET)

OK. OBS. Tabell del 2 har nå mistet kolonner...Har ikke endret noe der, det jeg husker. Si fra hvis jeg skal legge inn igjen.

Hei. Tabell 1 er nå fiksa. Tabell 2 har færre kolonner, men det trengs kanskje ikke flere?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 5. nov. 2019 kl. 12:39 (CET)
Tabellen ser fin ut nå. Tabell 2 har ikke flere kolonner.
Bra! Jeg leste "Tabell 2" i stedet for "Tabell del 2", beklager misforståelsen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. nov. 2019 kl. 14:13 (CET)

Hafsal

Beskjeden "La stå" så jeg først etter at jeg hadde redigert litt i artikkelen.... Dere får eventuelt gjøre om hvis mine små endringer har ødelagt for utprøvinga deres. Uansett: Behold Holmsen i litteraturlista, viktig at all litteratur samles der. Videresender også e-post som tidligere er sendt til Odd Lindstad.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. nov. 2019 kl. 09:33 (CET)

Husker det var snakk om en gang at det kan legges inn en beskjed "Under arbeid". Kan du gjøre det på både Narmo og Hafsal? "Under arbeid" må stå fortsatt både på Hafsal og Narmo (er ikke satt inn). Juleferien bør ikke forårsake at dette tas vekk.

Overskrifter

Hei Inger, og takk for sist! Du nevnte dette med kapitteloverskrifter. Det er helt i orden at dere endrer disse sjøl. Samtidig vil jeg nevne at det er uvanlig å bruke ordet «kapittel» i wikioverskrifter, begrepet gir assosiasjoner til bøker.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. jan. 2020 kl. 08:27 (CET)

Linjeskift/avstand

Fant ut hvordan jeg lager linjeskift med "Rediger kilde". Fint hvis det finnes det en mulighet med visuell redigering også?

Inger

Navneform

Narmo østre og Narmo vestre skal brukes som navneform i teksten. Prøver å endre i infoboks under østre, men det fungerer ikke. *Du vil helst ha Narmo østre og Narmo vestre, og ikke Østre Narmo og Vestre Narmo? Jeg spør, fordi du i går ønska å endre fra Tomten vestre til Vestre Tomten.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. jan. 2020 kl. 15:47

Ja, du kan saktens spørre. Dette med navneformer er ikke lett. Hos oss har vestre og østre vært bruk til slutt i gardsnavnet, både muntlig og skriftlig, siden siste del av 1800-tallet. Og dette med øvre og nedre har for oss vært kun en historisk kuriositet. 

Historielaget har «godkjent» at vi skriver østre og vestre til slutt. Navn i overskriften skal også endres fra øvre til østre og fra nedre til vestre. Kartverket som jo nå er den offisielle instans for navnebruk, har godkjent østre og vestre, men vi avventer endelig svar på om dette kan stå til slutt. Inger

Bruk av pdf-filer på underside/ny side

Jeg har en del pdf-filer som jeg skulle ha lagt inn som underside/ny side til Narmo. Dette finner jeg ikke ut av. Det dreier seg om artikler som jeg selv har skannet og lagret som pdf, det kan f.eks. være artikler fra vår egen årbok "Minner ifrå Vang". Her fungerer ikke kopifunksjonen. Jeg hadde en tilsvarende side under Hafsal som jeg nå har lagt inn som bilde, se Helge Helgesen Hafsal. Dette fungerer, ser det ut til, men det er kanskje ikke slik det skal gjøres?

Inger

Kjeldearkiv

Hei Inger. Flott med nye kontrakter, skjøter og andre dokumenter fra Vang! Ser at mesteparten av disse artiklene skal i Kjeldearkivet; kunne du sette Kjeldearkiv: foran sjølve tittelen, slik jeg nå har gjort med blant annet Kjeldearkiv:Contract 1854 angaaende et Vandspring? Ønsker deg ei god helg! Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 17. apr. 2020 kl. 09:55 (CEST)