Brukersamtale:Kiplesund

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Kiplesund! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Fra 1/1-2012 må du oppgi ditt virkelige navn under Mine innstillinger (se retningslinjer for navn). Skriv gjerne også noen ord om deg selv på din egen brukerside.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Kiplesund! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Frå 1/1-2012 må du oppgi ditt verkelege namn under Mine innstillingar (sjå retningsliner for namn). Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Olve Utne 23. apr 2012 kl. 18:14 (CEST)

Og det var standardvelkomsten. Elles får du vera så hjarteleg velkommen! Det er fint med fleire som kan vera med på skrivinga om Aure kommune og naboområda. Er litt tynt på aursida av nykommunen så langt... -- Olve Utne 23. apr 2012 kl. 18:16 (CEST)

Overskrifter

Hei og velkommen til wikien! Ser at du er godt i gang med artikkelskriving allerede. Ville bare tipse deg om noen småting-For det første bør du bruke hovedoverskrifttyper, altså knappen med den store A-en. Underoverskrifttypene brukes bare i større artikler, der det er bruk for å dele inn avsnitt i mindre enheter. For det andre bruker vi helst stjernetegn for å lage linjeskift i kilde- og litteraturlista. Men dette var bare noe pirk, hovedsaken er at vi er glade for å ha deg med som ny bidragsyter! Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 24. apr 2012 kl. 14:08 (CEST)

Bilde

Hei. Glimrende med mye godt stoff om bevegelsen Maran Ata! Artikkelen din pryder wikiforsida denne uka.

Vi i wikiadministrasjonen har også ansvar for bildelisenser og andre rettighetsspørsmål. Vi lurer derfor på om du har fått tillatelse til å bruke bildet av forsida på det nyeste bladet. Det er sannsynligvis ansvarlig utgiver som kan gi denne tillatelsen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 20. nov. 2020 kl. 11:51 (CET)

Trodde ikke det var nødvendig med tilatelse for å ta bilde av en forside og legge ut. Men da bør det nok fjernes inntil videre, har ikke kontaktet utgiver --Kenneth Kiplesund (Kiplesund) (diskusjon) 20. nov. 2020 kl. 16:39 (CET)

Fint om du husker {{DEFAULTSORT:}} i artikler. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 27. apr. 2021 kl. 06:55 (UTC)

Asbjørn Egil Erlandsen

Hei, jeg har vært inne og redigert noe i artikkelen om Asbjørn Egil Erlandsen. Det er flott at du skrev artikkelen - vi trenger å få historier om levde liv og om mennesker som faller utafor A4-formatet. Endringene som er gjort er primært for å få fram flere sider ved livet hans - de positive så vel som de negative - så vi kan få et bedre bilde av hele mennesket. Jeg tok bort lenke til artikkelen om barnehjemmet. I intervjuet sa han at han hadde en fin tid der, uten antydninger om misbruk eller erstatning. Hvis dette ikke gjaldt ham kan det lett oppstå feilaktige spekulasjoner. Jeg tona også ned noe omkring foreldre og broren - selv om han selv fortalte ting om dem, er omtale av tredjeperson noe vanskeligere i et oppslagsverk som wikien enn i aviser. Chris Nyborg (diskusjon) 31. mai 2022 kl. 11:20 (UTC)