Brukersamtale:Pmt

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Pmt! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Pmt! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

--Ida Tolgensbakk 26. mai 2011 kl. 22:21 (CEST)


Søvik (Haram)

Hei Per-Morten, og velkommen til lokalhistoriewiki! Nå har jeg sett på de to artiklene du har opprettet, om Søvik og hovedartikkelen om Garder i Haram. Jeg ser at du i Sørum-artikkelen har lagt til en lenke til Garder i Haram-artikkelen i info-boksen. Et forslag er å opprette en egen overskrift med 'Les mer' eller 'Se også' eller lignende og legge inn lenken der. Har nå opprettet kategorien Garder i Haram kommune, som gjerne må benyttes:) Jeg regner med du er på saken! Vennlig hilsen Veslemøy DB Søbak 3. jun 2011 kl. 12:30 (CEST)

takker, ser at Garder i Haram er en tabell burde ikke gnr komme automatisk ? Per-Morten Tennøy (Pmt) 3. jun 2011 kl. 18:54 (CEST)

Det som kommer automatisk hentes fra maler som legges inn i artiklene ;) Jeg kategoriserte den listen, og tar en titt på om du har alle infobokser som trengs. Vil du være så snill å legge sogn eller kommunenavn i parentes i gardsartiklene slik som det er gjort for Søvik? Det hender det er flere garder ved samme navn i det lange landet vårt... Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jun 2011 kl. 00:42 (CEST)
<kopierer også hit, for en gangs skyld ;) >
Om du ser på Søvik (Haram) nå, ser du at jeg har byttet ut den ene infoboksen (det var et tillegg i den du hadde brukt som gjorde at en liste over andre gårder automatisk ble lagt inn der), og lagt til en helt i bunnen. Listen over gårdene må nok kategoriseres, men jeg håper at det er fikset brukbart for deg nå :) Jeg ser vi krysset hos hverandre, så jeg svarer deg her - og for en gangs skyld kopierer jeg svaret over til deg og - så fortsetter vi hos deg etterpå ;).
Mht maler og slikt, er nok jeg en av dem som har jobbet mest med slikt på wikien inntil videre... Er mer tekno og hjelper enn forfatter for tiden... På gjenles! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jun 2011 kl. 00:52 (CEST)

test

qwerty

Takker

den var bedre ja :)

Hehe, takk :) Du trenger forresten ikke ny overskrift for hvert innlegg - om du svarer på andres, kan du trygt fortsette under. Om du bruker kolon, slik jeg gjør (det brukes i artikler også) så får du et eller flere tab-stopp inn avhengig av hvor mange kolon ;) Om du ser på Haram kommune så var jeg og innom og fikset litt på den referansen som lå der, slik at det som automatisk genereres fikk med eksternlenken ;)
Mht gardsartiklene, legg merke til at den lille malen (infoboksen) blir lagt helt i bunnen, til og med under kategoriene. Det er den som gir infoen som brukes i gardslisten. Fortsatt god natt, og dukker det opp noe så er jeg online litt til :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jun 2011 kl. 01:04 (CEST)
bra øvelse gjør mesterPer-Morten Tennøy (Pmt) 5. jun 2011 kl. 01:10 (CEST)
Det har du helt rett i... og det er alltid nye ting å øve på :) Kan du ikke skrive litt om deg selv på brukersiden din? Jeg ser jo av det du redigerer hvor interessene dine ser ut til å ligge, men det er ikke alle som snuser rundt på siste endringer ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jun 2011 kl. 01:25 (CEST)
Har lagt inn bokser på resten av gardene fra Haram, så slipper du unna den rene kopieringsjobben der denne gang - og tittet litt rundt. Synes du har plukket opp mye hittil! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jun 2011 kl. 02:10 (CEST)
kjempefint må bare inn og korrigere postnr fra ørskog til hildre
Jeg stolte på at du sjekket det jeg gjorde, Haram er langt fra der jeg pleier oppholde meg... Trekker meg for natten nå - det er kjølig nok til å sove her (endelig! ;) ) Godnatt! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jun 2011 kl. 02:50 (CEST)

svg

hei og takk for sist :) Ser du har lastet opp et bilde i .svg-format. Det er et format som ikke fungerer hos oss nå, dessverre - det eneste sikre jeg kan si er at det jobbes med saken og vi håper at den snart løses. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jun 2011 kl. 22:17 (CEST)

aha det forklarer saken. var forresten et kart som viser de tidligere delene (kommunene) som Haram kommune er sammensatt avPer-Morten Tennøy (Pmt) 5. jun 2011 kl. 23:06 (CEST)
Tenkte meg at det var noe slikt ;). Om alt går bra, skal vi få svg til å virke igjen i løpet av sommeren. Det er thumbs som ikke genereres ved opplasting, og da vises det veldig lite dessverre... Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jun 2011 kl. 23:15 (CEST)

Matrikkelgarder

Hei igjen Pmt. Jeg har sett litt på de to artiklene du har opprettet i pinsa om matrikkelgarder i tidligere Haram og Vatne kommuner (Møre og Romsdal). Disse er kategorisert som Garder i Larvik og Tjølling, noe jeg stusser litt på. Har lagt inn Haram i parentes bak gårdsnavnet i den ene artikkelen, men i og med at det noen steder var lagt inn Larvik som forklarende tilføyelse, ble jeg i enda mer stuss (ex: Eide i Haram-artikkelen). Jeg hadde nemlig planlagt å legge til stedsnavn i begge listene, som Siri J nevner ovenfor, som feks. Søvik (Haram), men venter på litt mer klarhet i dine planer:) Vennlig hilsen Veslemøy DB Søbak 14. jun 2011 kl. 15:36 (CEST)

Hei, har tittet gjennom garder i Haram og var frekk nok til å legge inn lenker til O. Rygh på dokpro.no og navn på sogn iflg Rygh (holdt allerede på der inne ;) ) Håper jeg har fått fatt i de rette - vil du titte på listen? Har ellers tatt ut linjeskiftene som ble lagt foran noinclude-merkingen i litteraturmalene siden de gir ekstra linjeskift i artiklene, og en merkelig layout (men lettvinte er de absolutt :) ). Ellers stusser jeg litt over det som for meg ser ut som dobbeltlenking til matrikkelen for 1838. Jeg har ikke rørt lenkingen, men vil du ta en titt? Se f.eks. her ;) God kveld! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. jun 2011 kl. 22:51 (CEST)
Hei Per Morten. Siden det er endel Larvik-etterlevninger artiklene om gårder i Haram og Vatne, satt jeg på en liten "under arbeid"-mal øverst i artiklene dine. Den signaliserer til de som kommer fra google og leser artikkelen din at den ikke er ferdig ennå. Under arbeid-malen kan, og bør naturligvis fjernes så snart alt Larvik-stoff er ute av artiklene. Lykke til videre, det er alltid spennende å følge med på at en artikkel blir til :) Vennlig hilsen Marthe Glad 15. jun 2011 kl. 10:04 (CEST)
Hei , Beklager uferdige lister/tabeller, det var så veldig greit å låne tabellen for Tjølling ferdig utfylt med gårsnummer slik at det bare var nye navn for Haram og Vatne som måtte fylles inn :) skal passe på å legge til under arbeid malen. Jeg er ennå litt i tvil om det er nødvendig å legge til kommunenavn i parantes på gårdsnavn så lenge disse er entydige f.eks i henhold til O. Rygh, se forøvrig diskusjon på Wikipedia om dette emnet Flertydige artikkel [[1]] noen som har synspunkt ?
ellers.... Sliter litt med kategorien, Kategori:Kjeldemaler. Dette er grunn til at Matrikkel 1838 ligger inne to ganger Referanser til Rygh må selvsagt være med.
Men konklusjonen er i allefall den at det er gøy å jobbe med artikler når en får innspill fra andre - kjempebra...
ting tar forøvrig litt tid nå som det hender att sola stikker fram fra skydekket her på Nordvestlandet.Per-Morten Tennøy (Pmt) 15. jun 2011 kl. 18:43 (CEST)

Takk for oppklaring, da var det som vi alle (etterhvert også jeg) trodde. Skal holde meg unna artiklene så lenge "under arbeid" er påført. Fortsett med både nyting av sol og artikkelskriving, vi har det ikke travelt:) Vennlig hilsen Veslemøy DB Søbak 16. jun 2011 kl. 09:10 (CEST)

Hei. Fint at det blir mer stoff om garder i Haram. Kunne jeg forresten be deg om å slå sammen kilder, litteratur og eksterne lenker til én liste, kalt Kilder og litteratur? Normalt holder det med en slik samla oversikt. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 8. jun 2012 kl. 11:23 (CEST)
Hei. Vi kan kalle det mild tvang.....Etter min mening blir det uoversiktlig med både eksterne lenker, kilder og litteratur, så lenge det ikke er snakk om store mengder referanser.Trond Nygård (Kallrustad) 15. jun 2012 kl. 08:21 (CEST)

Forside:Søvik

Hei, jeg sletta Forside:Søvik. Dels brukte den et oppsett som ikke fungerer som det skal lenger uten store tilpasninger, og dels er første skritt mot å opprette en forside at det finnes en kategori for det man skal lage forside om. Slik det er nå ligger det bare fire artikler i kategorien for Haram kommune som kan brukes på forsider, så vi er et godt stykke unna en forside for Søvik. Chris Nyborg (diskusjon) 21. apr 2014 kl. 09:12 (CEST)

Hei og god morgen...:) ser hva du mener etterhver ja. Men kategori Søvik vil dukke opp (on a screen near you). Det jeg sitter å tenker på er eom jeg skal lage en artikkel for hver gård og en for hver bedrift 30 gårder 10 bedrifter ? hva tror du ? (ref Kategori Sykkylvsleksikon). Mvh --Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 21. apr 2014 kl. 09:16 (CEST) PS det er stille på denne Wikien er det bare påska eller ?

Jeg fikser kategorien, den må flyttes til Sørvik (Haram) ettersom Søvik også er et tettsted i Os kommune Husk at før det kan opprettes forside må artikler som skal vises der også merkes som forsideartikler med utplukk, så det er en prosess som må gjøres før den tid. Det er også viktig at ting tas i riktig rekkefølge der, ettersom det ellers blir en forside som ikke fungerer. Slik der er nå dekker artikkelen Søvik også bare en matrikkelgård, men Søvik i Haram har tatt skrittet opp til å bli tettsted. Chris Nyborg (diskusjon) 21. apr 2014 kl. 09:27 (CEST)
Hei igjen og takk for svar Chris Nyborg (diskusjon) Ting skjer (om enn ikke akkurat i dag...kanhende). Jeg vil prøve å utvide artikkelen Søvik (Haram) fra en artikkel om en matrikkelgard til en generell artikkel. Men jeg har bevist ikke planket av Wikipedia artikkelen da jeg i denne vil prøve å få en mer lokalhistorisk vinkling enn det WP vil tillate, dette vil forhåpentligvis også innkludere (etterhvert) en brukshistorie.

mvh--Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 21. apr 2014 kl. 09:55 (CEST)

Bruker-domenet

Hei! Jeg flyttet "Gater og hus i Ålesund sentrum" til Bruker:Pmt/Gater og hus i Ålesund sentrum. Her kan du videreutvikle siden i ro og mak til den har noe mer innhold, f.eks. 10-20 punkter. Publiseres lista i et slikt format, heller enn med én gate, vil en tilfeldig leser av siden føle at de kan bidra, samtidig som det er et visst grunnlag for dem å bygge videre på. Bare si ifra når siden har nok til å flyttes tilbake, så kan jeg foreta flyttingen. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 25. jan. 2017 kl. 19:38 (CET)

Litt hjelp kanskje? :)

Hei! Ser du fant ut av bildehenting, fine greier :) Er klar over at det kan være litt trøblete å få med lenker og alt sånt så jeg kikket og flikket litt. La også inn et par kategorier, så det ikke svever helt fritt - om du vil hente fler, kan det kanskje brukes som huskelapp? Fil:Alesund - Flatholmen - Ellingsoya.jpg Mvh Siri Johannessen (Siri J) 17. mai 2017 kl. 12:59 (CEST)

Tusen takk! Mvh Per-Morten Tennøy (Pmt) (diskusjon) 17. mai 2017 kl. 13:13 (CEST)