Brukersamtale:Serina Johansson

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Serina Johansson! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Serina Johansson! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Burist båhtem dehki, Serina Johansson! Gu i åvdep birrgi nágan wikijna lä buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija vähkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájjkálatjhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus lä duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Lä buoragit gu dån tjälitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalä álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan lä tjállem duv adnejrudnambielláj, dalä ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu lä duvne årrå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvälljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sämmá ässjijt gu dådnå.

Mija wiki l agev åvvdåmin ja bálges lä dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej l árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhte juogadit åtsådallamijt, ussjulmasa ja ájádusa! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dä mujte gu lokalhistoriewiki.no lä måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuärrbe tjállemijn! :-)

-- Trond Nygård (Kallrustad) 21. jun 2012 kl. 10:06 (CEST)

Hei Serina! Så fint at du er blitt med, og at du har kasta deg over Dei 100 første...! Du kan lime inn malen {{De hundre første kvinnelige kommunestyrerepresentantene}}, så blir artiklane med i alle lister og oversyn over prosjektet. (Eg har allereie gjort det på dine artiklar om Zimmermann og Sinding). Personleg har eg også eit lite håp om at du kan finne tid til å revidere og supplere artikkelen om Bondeaksjonene 1818...? Beste helsing Hans P. Hosar 22. jun 2012 kl. 07:46 (CEST)

Hei! Takk for tips! Jeg blir gjerne med på å skrive om bondetogene 1818 og jeg har også litt på en del av aktivistene. Hilsen Sonja Serina Finstad Johansson (Serina Johansson) 28. jun 2012 kl. 22:00 (CEST)

Laura Nielsen

Hei, jeg har en teori om at "Laura Nielsen" fra Tønsberg er denne personen Laura Nilsen, kommunens bogholder, født 1854. Har du mulighet til å si din mening om det, eventuelt undersøke det videre? Vidar Iversen (Vidariv) 15. feb 2013 kl. 12:37 (CET)

Hei! Jeg har også funnet henne i folketellingen 1900 og tror kanskje at det kan være riktig dame, men har dessverre ikke funnet noe som kan bekrefte det. Hilsen Sonja Serina Finstad Johansson (Serina Johansson) 18. feb 2013 kl. 09:17 (CET)

Marie Høeg

Hei Serina. Fin artikkel om Marie Høeg! Tillot meg å legge til noen kategorier, ellers respekterer jeg at artikkelen fortsatt er under arbeid. God helg. Hilsen --Trond Nygård (Kallrustad) 7. jun 2013 kl. 13:27 (CEST)

Hei! Takk for kategoriene, jeg er takknemlig for hjelpen! Hilsen --Sonja Serina Finstad Johansson (Serina Johansson) 12. jun 2013 kl. 23:38 (CEST)

Murukleiven

Hei Serina. Du har begynt på en fin artikkel om stortjuven Murukleiven. Ser at den fortsatt er merka med "under arbeid", sjøl om det er noen uker siden den sist ble redigert? Kommer det mer stoff snart, eller skal jeg fjerne merkinga?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. okt. 2015 kl. 14:52 (CET)

Hei! Beklager, jeg har ikke fått gjort noe på denne i det siste. Jeg har fjerna "under arbeid" og lagt til noen lenker. Får fylle på resten etterhvert. Hilsen --Sonja Serina Finstad Johansson (Serina Johansson)
Flott! Spennende stoff.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. okt. 2015 kl. 09:26 (CET)