Carl Cetti Bendixen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Carl Cetti Bendixen (født 1813, dødsår ukjent) var fotograf i Bergen. Han var aktiv i Bergen i 1843, hvilket betyr at han var en av de første i Norge som drev med den tidlige fototeknikken daguerreotypi.

Han ankom som «Borger af Hamborg» til Bergen 4. juli 1843. 20. juni samme averterte Carl Lehmann at han «agter at afhænde sin Daguerreotypmaskine» og 15. juli samme år averterte han i Bergens Adr. Contoirs Eft. no. 56: «Daguerreotype-Portraits aftages hver dag fra om Morgenen Kl. 9 til Kl. 4 Eftermiddag. Priser ere fra 3 Spd. til 8 Spd. Endeel Portraiter ere udstilte i Mit Atelier. Bendixen, boende hos Sontum». I no. 61 averterer han at han blir tre uker til, siste gang i no. 94. Ifølge en artikkel i Bergens Stiftstidende 1844, no. 68, var hans daguerreotyper ikke holdbare, men Universitetsbiblioteket i Bergen har en daguerreotypi i god stand av familien Jürgensen i Bergen, tatt av Bendixen i 1843.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Carl Cetti Bendixen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.