D/S «Vesta»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

D/S «Vesta» var en båt som gikk i rute på indre Oslofjord. I 1867 tok noen landstedeiere på Nesøya og Leangbukta initiativ til å kontrahere en båt. Den var ferdig på Akers Mek. Verksted i 1869, men initiativtakerne kunne ikke finansiere skipet, så det ble liggende ved verftet og ble hetende «no 53», etter byggenummeret, og satt i trafikk mellom Christiania og Moss. I 1871 ble det solgt til Christiania-Oslo Dampskibsselskab, hvor det fikk navnet D/S «Vesta» og ble satt inn i trafikken på Askerlandet.

Skipet hadde anløp på Huk, Snarøya, Gåsøya, Holmen, Leangen, Konglungen og Arnestad (Vollen). Etter selskapets konkurs i 1876 ble skipet solgt på auksjon til ukjente kjøpere. I 1884 ble det kjøpt av en gruppe personer fra Grimsøya og Leangen. I 1900 ble D/S «Vesta» solgt til Hordaland, og 1923 ble skipet bygd om til lekter.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg D/S «Vesta» er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.