Eiker Janitsjar

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Eiker Janitsjar

Eiker Janitsjar fikk sitt nåværende navn 15. mai 2009.

Opprinnelig ble korpset stiftet som "Veterankorpset 17. mai -94" den 17. mai 1994.

Noen tidligere medlemmer av skolekorpset i Mjøndalen var tilskuere til 1.mai toget i 1994. Disse savnet å spille i gatene og det å være medlem av et korps, så de fikk en idé:

  • Hvorfor ikke starte et eget korps med tidligere medlemmer?
  • Kanskje kan dette gjennomføres innen 17. mai?!?

Prosjektet "Veterankorpset 17. mai -94" ble dermed startet, med Ernst Kristensen som dirigent. Dette prosjektet ble så vellykket at de allerede 17. mai samme år kunne stille som Veterankorpset med 4 marsjer og 31 musikanter i gatene!

Siden oppstarten i 1994 har korpset vokst jevnt og trutt, både i antall medlemmer, og musikalsk. I 2010 teller korpset cirka 40 medlemmer og har faktisk større rekruttering enn frafall. Korpset feiret 10 års jubileum i 2004, med flott konsert og minnerik tur til Danmark.

1.5.2005 endret korpset navn til Mjøndalen & Steinberg Veterankorps etter vedtak på ekstraordinært årsmøte 14.4.2005.

Ernst Kristensen var korpsets dirigent fra starten og fram til våren 2006. Han ble da avløst av Kenth Rønnerud, som fremdeles dirigerer korpset.

15. mai 2009 markerte korpset 15. års jubileum med en flott konsert i Betania i Mjøndalen. Nedre Eikers egen Gunhild Bonden var gjesteartist og solist med korpset. I samme arrangement ble det markert at korpset skiftet navn til Eiker Janitsjar.

Kilder

Nettstedet til Eiker Janitsjar.

Eiker Leksikons logo.jpeg Eiker Janitsjar inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!