Eivindvik Fjordhotell

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Eivindvik Fjordhotell.
Foto: Nina Aldin Thune (2010)
Eivindvik kommersielle sentrum. I front butikken, til venstre banken og til høyre Eivindvik Fjordhotell.
Foto: Nina Aldin Thune

Eivindvik Fjordhotell ligger i Eivindvik i Gulen kommune i Sogn og Fjordane fylke. Bygningen er en del av administrasjonssenterets kommersielle sentrum som består av butikk, bank og hotell.

Historie

Eivindvik Fjordhotell ble oppført i 1979 under navnet Eivindvik Vertshus etter initiativ fra bygdefolket. Det ligger på Kirkeneset som fra gammelt av var bruk nummer 4 i Eivindvik. Arkitekt var Erik Dogger. Hotellet gikk konkurs et par år senere og ble kjøpt av E. Galtung Døsvik som var kjøpmann i Bergen. Hotellet ble utleid til forskjellige bestyrer før det sommeren 1995 ble solgt til Jonny Pedersen fra Sotra. Siden august 2006 er det drevet av Laila Indrebø og Gustav-Erik Blaalid.

Om hotellet

Hotellet ligger i Eivindvik sentrum ikke langt fra butikken, banken og båthavnen. Nærmeste nabo var lensmannen som nå er slått sammen med andre lensmannsdistrikt. Det har 46 sengeplasser,storsal, 2 konferanserom og restaurant.

Kilder


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Eivindvik Fjordhotell» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.