Emil K. Siljeberg

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Emil K. Siljeberg (født 18. november 1869 i Elverum, død 7. juli 1914 i Kristiania) var skogsarbeider, gårdsarbeider og fotograf.

Han ble født på Siljuberget i Elverum som yngste sønn av Knut Halvorsen Siljuberget (f. 1821) fra Elverum og Helene Olsdatter (f. 1822) fra Våler i Solør.

Den 27. februar 1894 annonserer han at han tar over fotograf Ivar Oddens atelier på Frydenlund i Elverum, men han ble ikke der lenge. Martha Harildstad annonserer allerede året etter at hun overtar atelieret på Frydenlund. Emil Siljeberg fortsatte imidlertid å fotografere utendørs. Det viser flere bevarte bilder. Det er usikkert om han i det hele tatt hadde et eget atelier.

I folketellinga 1900 finner vi ham som ugift fotograf med losji på hjemgården Siljuberget. Han utvandret til Amerika 1901, og oppgir da fotograf som yrke. Det har så langt ikke latt seg gjøre å påvise at han fotograferte i USA. Ved den amerikanske folketellinga i 1910 er han ført som gårdsarbeider. Han kom etter hvert tilbake til Norge og bosatte seg i Kristiania, der han døde i 1914. Han var da ført som fotograf.

Han signerte sine bilder både med «E. Siljeberg» og «Seljeberg».

Kilder

Eksterne lenker