Falk-Kameratene

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

IF Falk-Kameratene i Øvre Eiker ble stiftet 19. august 1934, og det skjedde i regi av gutter som var mellom 15 og 18 år. Navnet var opprinnelig Falk-Wendelborg, og medlemmene kom for det meste fra området Vendelborg like utenfor Hokksund sentrum. Først i 1946 skiftet foreningen navn til IF Falk-kameratene. Klubben hadde en meget dårlig bane, men ungdommene var dyktige og gjorde det bra i fotball og på ski. Klubben hadde disponert idrettsplassen på Falkbanen ved Ringeriksveien, og etter ett veldig omfattende arbeid kunne banen tas i bruk i 1946. I 1947 kom eget klubbhus, som var restene av en tyskerbrakke på Tangenkaia i Drammen.

Falk-Kameratene opptrådte i en viss utstrekning som konkurrent til den større naboklubben Eiker Ski & Ballklubb, da de etter krigen drev på med ski, fotball og håndball, men samarbeidet mellom dem gikk bra. At laget hadde egen bane og eget klubbhus, fikk stor betydning for den klubbsammenslåingen med Eiker Ski & Ballklubb som kom i 1959. Den nye foreningen tok derfor navneskifte til Hokksund Idrettslag.

Galleri

KilderEiker Leksikons logo.jpeg Falk-Kameratene inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!