Finn Hald

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Finn Hald (1929-2010) var en keramiker, grafiker og forfatter, bosatt i Son i Akershus.

Finn Hald i sitt atelier i Son, 2009.
Foto: Truls Erik Dahl
Maya og Finn i 2009.
Foto: Truls Erik Dahl

Hald fikk sin utdannelse ved Istituto statale d'arte per la ceramica i Faenza i Italia, og hospiterte så hos flere kunstnere. I 1956 giftet han seg med Dagny Revold, og de to flyttet til et stort hus ved Kålåstjern i Son hvor da hadde felles atelier inntil hennes død i 2001. I 2006 giftet han seg på nytt, med tidligere ballettsjef ved Den norske Opera Anne Borg.

Hald holdt en rekke separatutstillinger i Norge og andre land, og deltok på mange kollektivutstillinger, inkludert Høstutstillingen. Han publiserte også flere diktsamlinger, skuespill og illustrerte bøker.

I 2009 utnevnte kongen Hald til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden «for hans kunstneriske innsats.»

LitteraturCreative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Finn Hald» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.