Frich

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Frich er ei slekt som etablerte seg i Bergen omkring 1700. Som stamfar til den norske slekta har en ofte regna David Jacobsen Frich (f. 1711), men vi finner også en skipper Jacob Davidsen Frich (d. 1733) som ble borger i Bergen i 1710.[1] Etter alt å dømme var han David Jacobsen Frichs far.

I samme tidsrom finner vi også andre ved navn Frich; av spesiell interesse er Ingebor Davidsdatter Frich som i 1711 var fadder til David Frich.[2] Det er rimelig å tenke seg at hun var søster av Jakob Davidsen Frich. Den første Frich vi finner nevnt er en Susana Frich som var fadder i 1690,[3] og som kan være identist med den Susana Sophia Frich som var fadder i en dåp i 1703.[4] Det er ukjent om hun og andre som nevnes ved navn Frich i tidlige kilder er fra samme slekt, eller om det er et navnesammenfall.

Kjente medlemmer av slekta

I denne oversikten tar vi utgangspunkt i en David Frich, som må være far til det første identifiserbare medlemmet av slekta, Jacob Davidsen Frich. Ingebor Davidsdatter Frich er lagt inn som hans datter, men det må påpekes at vi ikke har sikre bevis for dette.

Referanser

Litteratur og kilder