FylkesFOTOarkivet i Møre og Romsdal

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

FylkesFOTOarkivet i Møre og Romsdal er ei avdeling under Aalesunds Museum. Museet er ansvarleg fotobevaringsinstitusjon i Møre og Romsdal.

Hovudoppgåva er å sikre Møre og Romsdal sin visuelle historie gjennom registrering, sikker oppbevaring og formidling av et breispektra fotografisk materiale. FylkesFOTOarkivet prioriterer organisering av fotobevaringsprosjekt i samarbeid med dei 38 kommunane.

Samlingsprofil: Byhistoria i bilete: By- og personhistoriske bilete frå Ålesund by og omland. Store fotografarkiv basert på glassplatenegativ frå 1904 til 1920, samt ymse andre fotografarkiv og små og store samlingar fram til ca 1980. Det meste frå perioden 1904 til 1920 er digitalisert og administrerast av FylkesFOTOarkivet i Møre og Romsdal i tett samarbeid med foreininga DIS Norge.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg FylkesFOTOarkivet i Møre og Romsdal er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.