Gusta Olsen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Gusta Aaselle Olsen (født 18. juli 1859 i Larvik, død 28. november 1911 samme sted) var en av seks kvinner som ble valgt inn i bystyret i Larvik i 1901. Gusta Olsen var oppført på Høyres liste.

Bakgrunn

Foreldrene var skipstømmermann Ole Olsen (født ? i Larvik) og Jørgine Olsen (født Pedersen 1831 i Larvik). Jørgine ble tidlig enke og ser ut til å ha levd sammen med sin datter Gusta det meste av livet. Gusta Olsen var ugift og drev i en årrekke vedforretning på Fritzøe. I nekrologen blir hun omtalt på følgende måte:

Med hende er en sjeldent dygtig indsigtfuld dame vandret bort. Hun har nedlagt meget arbeide i almennyttige institutioner og gosaa med stor interesse deltat i byens offentlige styre og stel. Hun har saaledes gjentagende været indvalgt i kommunestyret, hvori hun ogsaa nu sat som en av Borgerpartiets repræsentanter.

Kilder og litteratur

Eksterne lenker

Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!


Logo De 100 første.jpg Gusta Olsen er del av prosjektet De 100 første kvinner i kommunestyrene som er kommet i stand i forbindelse med Stemmerettsjubileet 1913-2013. Artiklene i denne serien er tilgjengelig i denne oversikten.