Handicare

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Handicare AS er et firma som driver stor virksomhet innen produksjon og salg av tekniske hjelpemidler til funksjonshemmede, sykehusutstyr samt ombygging av biler.

Virksomheten har sin opprinnelse i Rullestolekspertene AS, som ble etablert i Drengsrudbekken 31 i Asker av rullestolbrukerne Tom Henriksen, Tom Myklebust og Helge Iversen i september 1986, og flyttet til Nye Vakås vei 64 på Hvalstad året etter.

Datterselskapet Jay Norge AS startet med import av sitteputer i 1988. Helsemateriell AS på Hvalstad, Norges største rullestolprodusent Unik Industri AS på Lillehammer og Fortress Life-Style Wheelchairs i California, USA, ble kjøpt opp i 1993.

Rullestolekspertene flyttet til Øvre Måsan 10 på Drensgrud i 1994, endret navn til Handicare og samlet produksjonen på Lillehammer i 1995. Produksjon av elektriske rullestoler startet året etter med oppkjøp av Zenit Produkter AS i Fredrikstad, samtidig som selskapet overtok ny virksomhet innen ombygging av biler og hjelpemidler for barn gjennom fusjon med Ergotek AS i Moss. Sebo AS i Oslo ble kjøpt opp og fusjonert med Handicares sykehusavdeling, senere Puls AS, i 2000. Samtidig flyttet Handicare hovedkontoret til Moss.

Selskapet har 650 ansatte, omsatte for 1,1 mrd. kr i 2006 og eies av Ferd Private Equity Fund, med industri- og finanskonsernet FerdLysaker som største innskyter.


Koordinater: 59.8309443° N 10.4171161° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Handicare er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.