Harry Arntzen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Harry Arntzen som rallar på museumskveld ved Vennesla museum
Foto: Reidar Kollstad

Harry Arntzen (født 29. juli 1927 i Vennesla, død 16. februar 2009) vokste opp i Vennesla, som den femte av åtte søsken. Han utdannet seg til baker og reiste til sjøs i 1946 som kokk. Senere som anleggsarbeider var han bl.a. med å bygge Hallandsbrua i Vennesla. I 1957 fikk han jobb på Hunsfos fabrikker, og var maskinfører der i mange år. Han fikk Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste der i 1987.

Harry giftet seg med Reidun Holmquist fra Vågsbygd i Kristiansand i 1950, og fikk barna Rolf, Wenche, Marion, Kirsti, Ove, Trond og Gro.

Harry elsket barn og han underholdt hele livet. Sammen med brødrene John og Magne fikk de den første kulturprisen som ble delt ut i Vennesla. Han var lærer på musikkskolen for gitar og trompet, var med å stifte og holde i gang Vennesla Salongorkester og var programleder for "Vennesla Hæran" på Radio Loland.

"Vår egen Harry" hadde i mange år underholdningen for barna på 1. og 17. mai, Vennesla Musikkorps Juleshow og på juletrefester. Han dro i gang "Popfestival" med alle lokale band på 80-tallet, fikk hundrevis til å kle seg ut og gå i tog, ledet "Hele bygda synger" og stod bak en rekke andre arrangementer i Vennesla.

Han var aktiv i starte Vigeland Hovedgårds venner og arrangerte St.Hansfeiring for bygdefolket der, han var også med på å gjøre Bommen om til elvemuseum og ledet Olsokfeiringen der i flere år. Han underholdt for Setesdalsbanen på Paulen og arrangerte bygdetreff som rallar ved Vennesla Museum.

I 1988 ble han æresmedlem i Vennesla Musikkorps og i 1998 fikk han en velfortjent Kongens fortjenstmedalje i sølv for sitt arbeid for sang, musikk, kultur og underholdning i bygda.

Som pensjonist ble Harry "bestefar" for flere barnehager, fortalte historier og tok ungene med på turer til Bjønnåsen og Fantehelleren. Akkurat som han i alle år hadde gjort med sine egne barn, barnebarn, olderbarn og nabounger.

Kilder og litteratur