Haug skole- og ressurssenter

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Den første Haug skole
Haug skole- og ressurssenter i Bærum. Bildet viser den nyere bygningsmassen.
Foto: Stig Rune Pedersen (2016)

Haug skole- og ressurssenter, Haugtunveien 3 i Bærum kommune, ble åpnet som Haug skole 11. desember 1865, og er Bærums nest eldste faste skole. Den ble åpnet på Søndre Haug gård. I 1905 ble det oppført en ny skolebygning. 1922–1952 var skolen avlastningsskole for Haslum, senere også for elever fra Evje og Eiksmarka.

I 1970 åpnet Haug skole som interkommunal spesialskole for Asker og Bærum. Skolen er nå utviklet til skole- og ressurssenter for elever med vansker på ulike områder; multifunksjonshemminger, autisme og sammensatte lærevansker.

Skolen gjennomgikk en utvidelse i år 2000, og har ca. 120 elever.

Gamle Haug skole består av fire bygninger, den eldste er en halvannen etasjes trebygning med skolestue og lærerbolig under samme tak. Den skal være tegnet av baron Harald Wedel Jarlsberg, som eide Bærums Verk. Til skolen hørte også bryggerhus og låve med fjøs. Skolebygningen fra 1905 ble oppført etter tegninger av arkitekt Olaf Boye og hadde to klasserom. Da denne ble bygd, ble den gamle skolebygningene bolig for læreren, som også var klokker i Haslum kirke, og en lærerinne.

Videre lesing


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Haug skole- og ressurssenter er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.