Hauketo og Prinsdal kirke

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Hauketo og Prinsdal kirke sto ferdig i 1995.
Foto: Leif-Harald Ruud (2021).

Hauketo og Prinsdal kirke i Prinsdal, bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune, sto ferdig i november 1995. Den er en arbeidskirke av tilsvarende type som Romsås kirke, oppført etter tegninger av Arne E. Sæther.

Glassmaleriet i alterpartiet, Den klare morgenstjerne, er utført av Veslemøy Stoltenberg. Bronserelieffet Kristi himmelfart er utført og donert av Nina Sundbye. En Kristus-torso er donert til kirken av Steinar Haaland. Tekstiler, døpefont, lysestaker og altervase i krystall er formgitt og laget av Rigmor Bové. Orgelet har 13 stemmer og ble levert av Ryde & Berg i 2002. Kirkebygget inneholder også møterom, bønnerom, kontorer og barnehage.

Området fikk sin første kirke i 1966, da en såkalt interimskirke ble flyttet fra Lambertseter etter å ha vært i bruk der siden 1955. Den enkle modulkirken i tre ble imidlertid flammenes rov natt til lørdag 3. oktober 1992 etter at vandaler hadde satt fyr på den. Arbeidet med å sette i stand til gudstjeneste i gymsalen på Prinsdal skole allerede søndagen samme helg ble gjort på dugnad.

Personen som ble dømt for brannen hadde også tidligere forsøkt å tenne på andre kirker i området, blant annet Ormøy kirke. Kirkesølvet og en Kristus-figur ble reddet da kirken brant. Den gamle Kristus-figuren står nå bak alteret i et nytt krusifiks laget hos gullsmed David-Andersen.

Kilder


Koordinater: 59.8394449° N 10.8072698° Ø