Hjelpesamtale:Kategorisering (trinn 2)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Politikere

...kategoriseres etter partitilhørighet, ikke ideologi. Dvs. Kategori:NKP-politikere og ikke Kategori:Kommunistiske politikere (eksempelet kunne nok vært bedre). Se de siste innleggene i denne tråden. Siri Johannessen (Siri J) 23. sep 2008 kl. 13:34 (CEST)

Begripelig

Nå; per 27. juni 2013 - begynner dette å bli forståelig. Men - likevel altså - når vet vi at det er opprettet artikler - filer i det omfang denne teksten foreskriver: Opprettelse av nye kategorier? --Gunnar E. Kristiansen 27. jun 2013 kl. 13:00 (CEST)

Det er vanskelig å sette noen absolutte regler. Teksten slik den står nå (den skal redigeres noe mer før den kategoriseres og legges ut skikkelig i hjelpesidene igjen) sier « Som hovedregel må det være minst fem artikler før man oppretter kategorien, og det bør være rimelig å anta at det kommer til å bli flere enn dette.» Det er en grei regel å forholde seg til. Men det er noen unntak:
  • Kommuner har alltid kategori, uansett antall. Dette fordi kommunene er basisenhet for kategorisering.
  • Dersom man i løpet av kort tid (noen dager) skal laste opp større mengder bilder eller skrive flere artikler er det rimelig å opprette kategorien i forkant - men det forutsetter oppfølging så den ikke blir stående tom.
  • Beskriver man et fenomen med lokalhistorisk relevans som overhodet ikke passer inn i kategorisystemet er det rimelig at man oppretter en passende kategori.
  • Uansett om det finnes fem artikler eller noe mer bør man vurdere om det er hensiktsmessig å opprette en kategori. Det fører til at stoffet blir tydelig samla, men det gjør det også ofte vanskelig for lesere å finne fram, fordi det blir for mange kategorier, og jo mindre de blir, jo mer presis forhåndskunnskap trenger man for å finne fram.
Chris Nyborg 27. jun 2013 kl. 21:30 (CEST)
Etter kategorirevisjon 2013. Skal tidlagare opplasta artiklar i til dømes Kategori:Landbruk og Kategori:Kystkultur ha desse hovedkategoriane i kategorilista for kvar enkelt artikkel, eller skal deler av artiklane kategoriserast berre med underkategori ? --Oddvar Høydalsvik 5. aug 2013 kl. 21:44 (CEST)
Der kan man være litt mer "slepphendt", fordi de ikke skal hentes inn på artikkellister. Dermed er det bare artiklene som er F-merka til visning på forsider som trenger f.eks. Kategori:Kystkultur for å komme på Forside:Kystkultur. Andre artikler kan man la være å dobbeltkategorisere. Så langt prøver vi å være så fleksible som mulig innenfor slike kategorier. Chris Nyborg 5. aug 2013 kl. 22:15 (CEST)