Hol bygdearkiv

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Dette selvportrettet av fotograf og organist Olav Reinton er et av de mange fotografiene i Hol bygdearkiv.
Foto: Olav Reinton

Hol bygdearkiv er en arkivsamling i Hol kommune i Hallingdal. Det omfatter en stor fotosamling, gamle lydbånd, privatarkiv og det gamle kommunearkivet.

Dokumentarkiv

Flere frivillige organisasjoner og privatpersoner har gitt eller deponert sine private arkiver til Hol bygdearkiv. Her blir arkivene sortert og oppbevart på forsvarlig måte. I dette materialet finnes mye interessant kulturhistorie til bruk ved forskning, skriving av foreningshistorie og til bruk ved foreningsjubileum. Mange organisasjoner har sine gamle arkiver spredd rundt i mange private hjem. Vi anbefaler at de gamle arkivene som ikke lenger er i bruk blir gitt eller deponert til Hol bygdearkiv.

Fotosamlinger

I Hol kommune har det vært aktive fotografer i virksomhet fra fotografiets barndom og helt fram til i dag. I Hol bygdearkiv er mange av de originale fotografiene til Torbjørn A. Tragethon, Olav S. Reinton, Lars K. Ødegaard, Arne Grøvo, og Lars Bry oppbevart. Gjennom disse fotografenes virksomhet er hverdag og fest i kommunen festet til glassplater og filmruller.

Kilder

  • Første versjon av artikkelen er henta fra Preus museums register over norske fotografer.
  • Hol bygdearkiv på Digitalt museum.
  • Hol bygdearkiv på KulturNav


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Hol bygdearkiv er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.