Kampen menighetshus

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Kampen menighetshus sett mot øst med ryggen mot Kampen kirke, Hedmarksgata i front, Kampen skole ligger bak, til venstre.
Menighetshuset sett mot vest, Kampen kirke bak til venstre og Kampen skole til høyre. Hedmarksgata til venstre på vei mot kirken og forlengelsen av Elverumgata i forkant av bildet. Fabrikkbygningen til A. H. Andersson & Co. Metalvarefabrik fra 1875 i Normannsgata 447 i venstre bildekant.

Kampen menighetshus har adresse Normannsgata 55, med front og hovedinngang fra Hedmarksgata. Bygningen er en trebygning i sveitserstil hvor dørene og vinduene har gotiske elementer.

Kampen menighet ble etablert i 1880, Kampen kirke ferdigstilt og innviet i 1882. De første årene brukte menigheten bedehuset Bethania i Nittedalsgata 8 til sine møter til menighetshuset ble kjøpt i 1884 som Kampen menighetskapell av Metodistkirken. Det fikk et tilbygg, registrert i 1895.

Huset lå opprinnelig på hjørnet av Kampengata og Normannsgata, da Kampengata den gang gikk videre gjennom dagens skolebygning og fram til dagens gangvei som er en forlengelse av Elverumgata bak dagens skolegård.

I 1900 ble huset flyttet til dagens plassering på grunn av utvidelsen av Kampen skole som bygget sin nye bygning på denne tomten og videre ned langs Normannsgata. Dette ble ferdigstilt i 1902. I 1921 fikk menighetshuset et tilbygg.

Menighetshuset gjennomgikk en omfattende rehablilitering i perioden august 2019 til februar 2020, hvor blant annet taket ble opprustet, handicap-rampe mot idrettsplassen, nye toaletter, nye vinduer, utskifting av råtne/ødelagte materialer og malt opp innvending og utvendig.

Kilder


Koordinater: 59.91210° N 10.78344° Ø