Knut Flaaum

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Knut Flaaum.
Foto: Ukjent, fra Våre falne

Knut Flaaum (født 9. mars 1914 i Rissa, død 26. april 1945 i Eggedal) var motstandsmann under andre verdenskrig, og en av sju Milorg-jegere som falt under Haglebuslaget.

Han var sønn av Olaf Flaaum (født 1879 i Hegra) og Cecilie (født Knudsen) Flaaum (født 1876 i Kleive). Han var utdannet ved befalskole og teknisk skole, og arbeidet som ingeniør på en cellulosefabrikk både før og under krigen. Knut Flaaum var gift med Randi Kristiane Henriksen og sammen hadde de to barn.

I april 1945 ble han sendt til en øvelse i Eggedal i Sigdal kommune. Den 24. april ble det gjennomført en razzia i bygda etter mistanke om flydropp, og Milorg-jegerne ved Haglebuvatna ble satt i alarmberedskap. Ting roa seg ned, men den 26. april kom en større styrke med tyske og norske mannskaper. Det kom til kamphandlinger, og Flaaum var en av de som falt.

Etter slaget ble kroppene til de falne Milorg-jegerne kasta i vannet. Etter krigen ble tyske krigsfanger satt til å hente dem opp, så de kunne få en verdig begravelse.

Kilder