Langesundsfjorden kystlag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Langsundsfjorden kystlags logo.

Langesundsfjorden kystlag ble stiftet i 2002 og har rundt 170 medlemmer.Formålet er å fremme bevaring og allmenn bruk av tradisjonelle fartøyer, bygninger, anlegg og kystmiljø for øvrig. Laget vil drive opplysningsarbeid til økt forståelse for verdier av menneskelige og kulturelle tradisjoner i kysthistorien, samt å vedlikeholde og utvikle tradisjoner i næring og håndverk. Kystlaget driver Kystledvirksomhet på Langøytangen fyr.

Kystlaget var sterkt med da fylkesmannen bevilget midler til restaurering av den siste fyrmesterboligen (bygning fra 1939). Fylket investerte 1,4 mill. I tillegg kommer vel to tusen dugnadstimer utført av kystlaget.(ca.50 medlemmer var innom) Den eldste fyrmesterboligen (bygning fra 1839) er under restaurering. Fyret har ca 200 gjestedøgn i kystledsesongen (1.05 til 1.09.) Laget er medlem av Forbundet KYSTEN og mottok Kystlagsprisen 2013 for sitt gode arbeid.

Langesundsfjorden kystlag drifter R/S2 Langesund, som dere kan lese mer om på tradisjonsbåtregisteret.

I Forbundet KYSTENs prosjekt Adopter et kystkulturminne har Langesundsfjorden kystlag adoptert Langøytangen fyr, Figgeskjær klokketårn og fyrlykt, og samtlige nitten varperinger på Langøya.

Ekstern lenke

Langesundsfjorden kystlag