Lillehammer pikeskole

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
På bildet: Senere telegrafistinne M. Moe, pianistinne Erika Stang, lege Regine Stang, lærerinne I. Olsen, telegrafistinne S. Fougner, fru Børke-Snilsberg
Foto: Foto:Ukjent

Lillehammer pikeskole ble etablert i 1875, og var ifølge skolens eier og bestyrer, Thorbjørn Frølich, Norges første middelskole for jenter. Den holdt til i Mathiesens gate 1 på Lillehammer.

Skolen var privat. Frølich skrev til Lillehammer kommune at "Det rigtige ville være, at Lillehammer commune overtog skolen. Byen måtte jo også kunne have krav i så henseende, da intet er gjort for en videregående undervisning for stedets smaapiger, medens communen ved bidrag til latinskolen har sørget for guttene i så henseende"[1]

Skolen ble senere overtatt av Lillehammer sparebank, og deretter slått sammen med Lillehammer latinskole til en kombinert skole for gutter og jenter.

Referanser

  1. Trond Feiring. Byen og bygda: materiell vekst og kulturell blomstring Lokalhistorisk forlag, Thorsrud 2004. Digital versjonNettbiblioteket Sitatets språk er delvis modernisert av bokas forfatter.

Litteratur