Marianne Bremnes

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Marianne Bremnes.

Marianne Bremnes, (født 1. august 1964 i Bærum kommune), oppvokst på Hamar, er musikkpedagog og lokalpolitiker (Ap). Hun var ordfører i Harstad fra 2011 til 2019. Hun er gift med musiker og artist Lars Bremnes (1964-), og sammen har de to barn, jente og gutt født i 1995.

Marianne Bremnes har vokst opp med kultur som hovedinteresse, og musikk har gjennom hele livet vært hennes lidenskap og har preget både yrkesliv og fritid. Hun har valthorn som hovedinstrument. Som instrumentalpedagog har hun både vært aktiv utøver og pedagog i musikk- og kulturskoler og i fritidsmusikklivet. Hun har også vært aktiv dirigent.

I 2019 ble hun generalsekretær i stiftelsen Livsglede for Eldre.

Utdannelse

Hun tok eksamen ved Østlandets Musikkonservatorium i Oslo i 1987 og har senere tatt videreutdanning samme sted. Bremnes har også studert ved Bedriftsøkonomisk Institutt i Oslo.

Jobber og verv

Marianne Bremnes vært aktiv i fagbevegelsen siden 1993 og satt sentralt i daværende Norsk Musiker- og musikkpedagogisk forening og var med på opprettelsen av MFO – Musikernes Fellesorganisasjon i LO. Her satt hun i forbundsstyret. Hun har også vært leder for ulike organisasjoner, både lokalt, regionalt og internasjonalt (nordisk).

I perioden 19972007 jobbet hun i Andebu kommune, først som kulturskolerektor, deretter som virksomhetsleder innen kultur. Her var hun initiativtaker til den suksessfulle Barnefestivalen. I perioden 2007–2011 jobbet hun som daglig leder for Kultur i Troms – en del av Troms fylkeskommune, lokalisert i Harstad.

Politikk

Partipolitisk aktiv ble hun gjennom Tønsberg Arbeiderparti i 2003. Hun ble valgt inn i Tønsberg bystyre på kumulert plass i 2007, men flyttet til Harstad samme år. Her har hun vært aktiv i Harstad Arbeiderparti til hun ble valgt som ordfører i etter valget i 2011.

Kilde