Bruker:Marianne Wiig

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra Marianne Wiig)
Hopp til navigering Hopp til søk
Nli-logo-ff4500.png Denne brukeren er tilknyttet
Norsk lokalhistorisk institutt.


Marianne2.jpeg

Jeg er seniorrådgiver ved Norsk lokalhistorisk institutt og koordinator for denne wikien. Jeg er nok ikke en av dem som syns mest i wikien, for min viktigste oppgave er å legge til rette for og organisere arbeidet som gjøres her inne av brukere, administratorer, veiledere og eksterne samarbeidspartnere, som vi etter hvert har fått mange av, se Delprosjekter i Lokalhistoriewiki. Overraskende nok, har det meste av utdannelsen min (historie, fransk, webdesign og bibliotek- og informasjonsfag) kommet til nytte i jobben.

Jeg har stor tro på wikien som plattform for å formidle, diskutere, dokumentere og forske på lokalhistorie. Generelt er jeg opptatt av hvordan det å skape innhold i fellesskap og på dugnad påvirker produktet, prosessen og menneskene som er involvert.

Blant mine lokale ståsteder er Oslo (bosted), Bærum (oppvekst), Fana (skole), Narvik (far derfra), Geilo (mor derfra), Ustaoset og Stavern (ferier). Er særlig interessert i historie som horisontutvider og påminnelse om at samfunn kan organiseres og liv leves på svært ulike måter.

Jeg bruker mye fritid på musikk og litteratur. Synger blant annet i kor. Er opptatt av skjønnlitteratur i alle varianter og generelt av hvordan vi bruker språkene våre skriftlig og muntlig. Om sommeren fyller jeg verandahagen med farger, former, dufter og smaker. Er ikke glad i treningsstudioer, men er helårssyklist og går turer til fots og på ski.

Se også ansattsiden på instituttets nettsider.

Snarveier

Spesialsider

Undersider