Marit Beate Kasin

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Marit Beate Kasin (født 30. april 1983 på Notodden, i Telemark) er journalist, hundekjører og forfatter.

Allerede som åtteåring skrev Marit Beate Kasin sin første oppgave om hunder og Alaska. Faren hadde to riesenschnauzere som var Marits faste følgesvenner, og etter flere år med mas om egen hund, fikk hun som elleve-åring sin første Border Collie. Hun drømte om hundekjøring; og de lengste løpene: Femundløpet, Finnmarksløpet og Iditarod i Alaska.

I 2008 gjorde hun drøm til virkelighet og startet kennel Vinterdans i Valdres, godt hjulpet av samboer Susana Assuad. Siden den gang har hun konkurrert i de fleste langdistanseløpene her i landet. Marit og hundene har mange gode resultatet, blant annet Rookie of the year på Finnmarksløpet 2015, Norgesmester i 2016 og sammenlagtvinner på Finnmarksløpet i 2016 og 2017. I tillegg til å være en aktiv hundekjører er Marit Beate leder for Valdres Trekkhundklubb.

Marit Karin jobber til daglig i redaksjonen i Avisa Valdres på Fagernes. Hun bor i Skammestein i Øystre Slidre, nær Jotunheimen og Langsua nasjonalpark, hvor treningsforholdene er gode og vintrene snørike og lange.


Bibliografi

  • Vinterdans : 1000 kilometer, 14 hunder, en kvinne. Aschehoug, 2018.

Kilder

Se også