Menigheten Pilgrimsfolket

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Menigheten Pilgrimsfolket var en frittstående frikirke som ble etablert i 1975, etter en splittelse innen Maran Ata-menighetenGjøvik. Jan Egil Hafsahl var sentral i etableringen, og ledet menigheten fram til 2018. Forsamlingen ga ut bladet Pilgrimen, som de beskrev som «organ for vekkelseskristen tro og forkynnelse». Pilgrimsfolket var inspirert av Maran Ata-menigheten i Stockholm, og var helt fra starten organisert som et bokollektiv (storfamilie) med felleseie.

Et gammelt hus på Raufoss i Vestre Toten var deres første tilholdssted. Senere flyttet menigheten til en nedlagt millitærleir på tettstedet Dal i Eidsvoll kommune. Herfra drev de utadrettet møtevirksomhet, i tillegg til blant annet antikvariatet Pilgrimen og et misjons- og hjelpearbeid i Romania. Ved flere tilfeller hadde menigheten offentlige møter (teltmøter) og evangelisering i Oslo, også i Trondheim har slike møter vært arrangert.

I 2018 oppstod det konflikter innen menigheten. Flere av medlemmene forlot bofelleskapet, og Jan E. Hafsahl trakk seg som pastor. Kollektivet fortsatte fremdeles som menighet, under navnet Menigheten på Dal.

Kilder og eksternt stoff